DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Încăperi și băi insalubre au fost descoperite într-o policlinică din Craiova, unde funcționează mai multe cabinete de medicină de familie, în urma unor verificări efectuate de către inspectorii Corpului de control al Primăriei Municipiului Craiova.

Potrivit consilierului primarului municipiului Craiova, Lucian Prejbeanu, toate aceste verificări au fost efectuate după ce reprezentanții Primăriei Craiova au intrat în posesia unor imagini cu încăperi și băi insalubre din incinta unei policlinici unde funcționează mai multe cabinete de medicină de familie.

„Această policlinică a fost concesionată cadrelor medicale respective și conform contractului dintre Primăria Craiova și medicii de familie, aceștia sunt obligați să asigure exploatarea eficace în regim de continuitate și de permanență a spațiului care face obiectul concesiunii, spațiu care include atât suprafața cabinetului în care își desfășoară activitatea cât și cotă indiviză din spațiile comune –hol, săli de așteptare, grupuri sanitare”, a precizat Prejbeanu.

Nereguli au fost găsite și în cazul altor spații în care funcționează astfel de cabinete, reprezentanții Direcției de Patrimoniu a Primăriei Craiova expediind, marți, somații către toate cabinetele medicilor de familie din municipiu pentru a respecta obligațiile ce le revin conform contractului de concesiune și pentru a remedia în regim de urgență toate problemele constatate.

În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, după încheierea contractului de concesiune, medicii de familie sunt obligați să se ocupe de toate aceste lucruri și să păstreze spațiul respectiv cel puțin așa cum l-au închiriat, după cum a mai spus Prejbeanu.

„Menționăm faptul că Primăria Craiova a pus la dispoziție aceste spații și a încheiat contracte de concesiune cu medicii de familie, cabinetele acestora fiind particulare și individuale. De asemenea, menționăm că responsabilitatea autorizării spațiilor în care își desfășoară activitatea cabinetele medicilor de familie, din punct de vedere al condițiilor igienico-sanitare, le revine acestora în totalitate”, a conchis consilierul primarului Craiovei.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.