DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ediția din acest an a evenimentului „Noaptea Muzeelor” se va desfășura la Muzeul de Artă Craiova și la Muzeul Olteniei, sâmbătă, începând cu ora 18:00.

Accesul în Muzeul de Artă este gratuit și va fi permis până la ora 01:30, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, anunță reprezentanții instituției de cultură.

În cadrul evenimentului, publicul va putea vizita Cabinetul „Constantin Brâncuși”, Galeria de Artă Românească și expoziția temporară Mihai Țopescu – Paradis în dislocare.
„Noaptea Muzeelor 2021 este un pas de revenire la normalitate, având în vedere că în anul 2020, vizitatorii au fost încurajați să acceseze turul virtual disponibil pe site-ul Muzeului de Artă Craiova, fiind organizată și o ediție diurnă a evenimentului”, spun reprezentanți Muzeului De Artă Craiova.

Duminică, programul de vizitare a muzeului este între orele 11:00 – 17:00, ultima intrare la ora 16:30.

Evenimentul european se va desfășura și la Muzeul Olteniei, în intervalul orar 18.00-01.00.

Astfel, la Casa Băniei pot fi vizitate două expoziții permanente și una temporară.

„ ţ – este o expunere care vorbeşte, în primul rând, despre existenţa şi raporturile omului tradiţional cu spaţiul şi timpul. Ritualul nunţii este şi el prezent în expoziţie, însoţit de artefacte religioase dar şi de meşteșuguri tradiţionale specifice Olteniei: olăritul, cojocăritul, ţesutul.

F â – Expoziţia este de fapt o reprezentare specifică a vechii culturi a grâului din Oltenia. Sunt prezentate, în felul acesta, câteva operaţii specifice ale cultivării grâului exemplificate cu piese de patrimoniu de valoare. Vatra, locul unde se prepară pâinea cea de toate zilele, este si ea prezentă în expoziție.

Expoziția temporară „ăș ță – ă ă ș ă ă” – aduce în lumina reflectoarelor 200 de ii – obiecte de patrimoniu, dintre care majoritatea cămăși cu altiță provenite în principal din arealul etnografic al Olteniei, dar nu numai căci una dintre piesele spectaculoase aparține zonei Argeșului, fiind vorba despre o cămașă de la sfârșitul sec. XIX – începutul sec. XX, intrată în patrimoniul Secției de Etnografie în anii 1950”, spun reprezentanții Muzeului Olteniei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.