Numărul de pasageri înregistrat în tot anul 2016 a fost depășit astăzi,...

Numărul de pasageri înregistrat în tot anul 2016 a fost depășit astăzi, pe Aeroportul Craiova

12,019
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4.33)

Numărul persoanelor care au călătorit de pe Aeroportul Internațional Craiova (AIC) de la începutul lui 2017 a depășit, azi, 20 iulie 2017, traficul de pasageri înregistrat pe toată durata anului precedent, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Dolj, cel care administrază aeroportul din Craiova. Recordul a fost doborât odată cu decolarea aeronavei către Roma.

Totalul de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depășit astăzi, 20 iulie. a.c., pe Aeroportul din Bănie. În prezent, trec, în medie, aproape 1.500 de călători zilnic, mai mult decât treceau într-o lună întreagă, în 2009, atunci când a fost inițiat procesul de modernizare a acestui obiectiv.

Anul 2017 este, fără îndoială, unul de excepție pentru Aeroportul Internațional Craiova, dacă ne gândim la seria reușitelor pe care le-am marcat, în primele luni, la acest obiectiv strategic al Consiliului Județean Dolj. Nu mai puțin de șase noi rute internaționale au fost lansate în acest interval, dublând practic gama destinațiilor spre care se poate zbura din orașul nostru. (…) Este evident că și capacitățile de operare ale aeroportului trebuie evolueze pe măsură. Cu fondurile alocate de plenul CJ Dolj prin bugetul pentru 2017, deja au fost inițiate procedurile pentru achiziționarea unor noi echipamente destinate deservirii aeronavelor, dar și pentru cel mai important element al proiectului nostru, în această etapă – extinderea terminalelor de sosiri și plecări, prin care urmărim să creștem de cinci ori potențialul de procesare al aeroportului“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a precizat că odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. ”Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneția, Madrid, Köln, Liverpool și Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 și 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptățesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători“, a afirmat Mircea Dumitru.

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinații internaționale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneția, Paris, Köln și Tel Aviv.

Sursa foto: aeroportcraiova.ro

6 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   10-10-2006
  Mesaje
  143

  aoleu, ce nenorocire. sigur tot PSD-ul e de vina

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   21-06-2017
  Mesaje
  9

  preoteaza ala nu mai viseaza zboruri in America directe din Craiova catre Washinton cum delira acum cativa ani ? Ryanairul ala de un an de zile aproape nu misca nimic, desi anul trecut in iarna cand au anuntat ca o sa zboare din noiembrie la Valencia, o sa mai anunte si alte rute, dar ce sa vezi, cancius clei, nu mai vorbesc de alti operiatori aerieni despre care se tot discuta ca sunt destui cu care se discuta, dar nimic concret. Monopol Wizz Air nu trebuie sa te bucure ca ai realizat mare scofala, si bineinteles stim cum au venit si astia, cu rute subventionate pe 5 ani.

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6862

  Daca s-ar face autostrada s-ar mai dezvolta orasul.. Din pacate nu se va face autostrada.. drumul express (poteca) nu se pune deci.. nema dezvoltare. Singura solutie ramane mutarea din orasul asta plin de cretini si tziganizati.

 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   21-06-2017
  Mesaje
  9
  Citat Mesaj initiat de tjr_evo9
  aoleu, ce nenorocire. sigur tot PSD-ul e de vina

  Pai vezi ca sti, da, mafia pesedista este de vina, ca 15-20 de ani aeroportul a stat in paragina pana prin 2007 sau 2008. Daca taicatu preoteasa se interesa de el de cand este pe functie, acum eram si noi si ne bateam cu Timisoara si Cluj poate, nu cu Bacau si Sibiu.

 5. #5
  Member
  Data de inscriere
   10-10-2006
  Mesaje
  143

  “Washinton ” ; “operiatori ” ; “ca sti” ; “taicatu”
  ENOUGH SAID?
  bunul simt ma impiedica sa-ti raspund.doar atat pot face

 6. #6
  Ace
  De-al casei
  Data de inscriere
   26-05-2007
  Mesaje
  295
  Citat Mesaj initiat de tjr_evo9
  “Washinton ” ; “operiatori ” ; “ca sti” ; “taicatu”
  ENOUGH SAID?
  bunul simt ma impiedica sa-ti raspund.doar atat pot face

  Asta e ca în bancul cu orbul în pescărie. Cum era zicala aia? “Râde ciob de oală spartă”.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.