O „Dunăre curată și sigură”, în tablourile a 19 mici pictori craioveni....

O „Dunăre curată și sigură”, în tablourile a 19 mici pictori craioveni. ABA Jiu i-a premiat

1.913
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă „Jiu” a găzduit astăzi, Expoziţia de tablorui în ulei „Dunărea curată în viziunea micilor artişti”, acţiune desfăşurată în colaborare cu  Asociaţia “SENIORI ART” Craiova.

Exponatele au fost realizate de către copii cu vârsta între 4 şi 12 ani, membrii ai Asociaţiei “Seniori ART” Craiova, care cu ajutorul curatorului Daniel Guţă şi al îndrumătorului Mariana Montegaza au pictat, timp de trei săptămâni, câte un tablou.

La sediul ABA Jiu au fost expuse, astăzi, 19 tablouri, fiecare copil desenând ce înseamnă o Dunăre curată, sigură, liniştită, așa cum o vede el.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuțu, au participat la eveniment, angajaţii instituției, părinţii şi prietenii micuților artiști. Cei mici au fost recompensați pentru efortul şi talentul lor cu premii constând în trăistuţe, baloane, suc, insigne şi diplome de merit.

„Pentru a le da curaj pe mai departe, angajaţii A.B.A Jiu au cumpărat o parte din tablourile micilor pictori. Prin aceste desene, am ajutat la conştientirea populaţiei – să păstrăm o Dunăre mai curată, să  avem un fluviu mai sigur! Am aflat de aceşti copii care pictează şi am considerat că este un eveniment deosebit, demn de a încheia acţiunile educative  dedicate anul acesta Zilei Internaţionale a Dunării.  Imaginaţia micuţilor, tema aleasă, inspiraţia, toate au condus la un rezultat frumos. Tablourile efectuate de micuţii pictori arată optimism,  frumos, sănătate, fericire, educaţie. Sperăm ca această colaborare să meargă mai departe, iar la evenimentele viitoare să expunem teme mult mai aprofundate”, a precizat purtătorul de cuvânt ABA Jiu.

Acțiunea de astăzi face parte din evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării 2019, iar tablourile vor sta în holul instituţiei până miercuri, 26 iunie.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.