Pacienții SJCU Craiova continuă să reclame calitatea felurilor de mâncare. „Supe chioare...

Pacienții SJCU Craiova continuă să reclame calitatea felurilor de mâncare. „Supe chioare și reci”

2.938
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Mâncarea oferită de Spitalul Județean de Urgență Craiova continuă să fie o problemă pentru pacienți, chiar și după ce reprezentanții instituției au externalizat serviciul de hrană crezând că situația se va îmbunătăți.

Începând din această lună, mâncarea bolnavilor nu mai este pregătită în bucătăria internă a spitalului, ci o aduce o firmă de catering.

Frumos ambalate, în recipiente din plastic, felurile de mâncare sunt departe de ce ar trebui să fie o masă, spun pacienții.

Produsele vin reci, indiferent că este vorba despre supe, ciorbe sau felul doi și nici nu sunt bine gătite.

„Meniul la spitalul nr 1 Craiova. Orez cu spanac. Orezul nu este fiert și este rece. Un iaurt. O chiflă. Cuțit și furculiță. Meniul unei gravide”, a postat o viitoare mămică pe un grup de socializare.

Reacțiile nu au întârziat să apară, mai ales în rândul celor care au avut experiențe cu acest spital, în ultima perioadă. Ironic, un alt craiovean a comparat acest meniu cu unul oferit persoanelor aflate în pușcărie.

„La pușcărie e meniu ca la carte, nu lipsește niciodată carnea..ăia au drepturi, nu omul cinstit”, este un alt mesaj.

„Acesta este lagăr nu spital. Această așa zisă mâncare o mănâncă sărmanii veniți de la țară cărora nu are cine să le aducă în fiecare zi mâncare”, consideră un alt craiovean.

Noul furnizor de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Craiova este Ansamble Catering & Service SRL, punctul de lucru fiind situat pe strada Nicolae Romanescu, nr. 112.

Colaborarea cu unitatea medicală a început cu stângul, când în data de 7 ianuarie, în urma unui control DSVSA Dolj, s-a dispus interzicerea desfășurării activității de catering a societății respective, din cauza condițiilor improprii pe care inspectorii le-au găsit acolo.

Faptul că firma continuă să livreze mâncare spitalului înseamnă că și-a pus la punct cele semnalate de către autorități.

Până acum, ani la rând, masa a fost asigurată de societatea Elcomex. Mâncarea a fost pregătită în bucătăria amenajată în incinta spitalului, contractul care a expirat în decembrie 2018 fiind prelungit până la găsirea unei noi variante de lucru.

La începutul anului trecut, s-a venit cu idea externalizării în totalitate a acestui serviciu, valoarea totală a contractului fiind estimată la 10.541.620 de lei, conform anunțului de participare la licitație de la vremea respectivă.

Sursa foto: Esti din Craiova dacă….

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7659

    Mancare execrabila..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.