Parcările rezidențiale i-au pus pe jar pe craioveni. Pensionară: „Am auzit că...

Parcările rezidențiale i-au pus pe jar pe craioveni. Pensionară: „Am auzit că licitația se face pe internet. Cine îmi face mie?!”

7.035
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Amenajarea locurilor de parcare rezidențială naște controverse în rândul craiovenilor, mai ales în al celor care locuiesc în cartierul Craiovița Nouă. Autoritățile locale susțin însă că proprietarii mașinilor nu trebuie să fie panicați întrucât soluțiile nu vor întârzia să apară.

În ceea ce privești pașii făcuți în privința amenajării acestor parcări, reprezentanții Primăriei Craiova au comunicat faptul că până la această oră a fost finalizată platforma electronică, urmând ca aceasta să fie testată. Încercări se vor face doar cu parcări din zona centrală.

„Legat de parcările rezidențiale, platforma electronică este gata și urmează să intre oficial în funcțiune. Pentru a se testa funcționalitatea în teren, se va începe inițial doar cu anumite parcări din zona centrală”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Sunt persoane însă care de teama că nu vor prinde loc de parcare pentru mașină au depus deja solicitare la Primăria Craiova.

„Nici nu știm ce să credem. Sunt vecini care au depus deja cereri. Alții vor să se ducă sa facă acest lucru. Este dezastru la noi la bloc întrucât este foarte aglomerat. Nu știm nimic exact, dar nici nu aș vrea să mă trezesc fără loc. Eu sunt pensionară, soțul la fel. Am auzit că licitația se face pe internet. Cine îmi face mie?! Se poartă această tehnologie dar noi nu ne descurcăm”, a spus una dintre locatarele blocului 15 din Craiovița Nouă.

Într-o astfel de situație se află mulți cetățeni din Craiovița Nouă, doar că, informează Primăria Craiova, în acest cartier nu se cunoaște încă o situație exactă întrucât inventarierea spațiilor este în derulare.

Atribuirea unui loc de parcare, lângă bloc, se va face în format electronic, prin această platformă finalizată.

Taxa anuală pentru parcările din jurul blocurilor este de 150 de lei pentru craiovenii din Zona 0, 120 de lei pentru cei care locuiesc în Zona 1 și 100 de lei pentru cei din Zona 2.

Dacă mai mulți locatari doresc același loc de parcare, spațiul se licitează, cel care oferă mai mulți bani obținându-l. Totul se va face electronic, spun autoritățile, pentru a nu exista discuții ulterioare.

Craiovenii care au mașină de serviciu nu o vor mai lua acasă, ci vor fi nevoiți să o lase la sediul firmei unde sunt angajați.

 

4 COMENTARII

 1. #1
  Newcomer
  Data de inscriere
   01-02-2016
  Mesaje
  22

  Super ! Mai ales partea cu masinile de serviciu !

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   26-02-2012
  Mesaje
  22

  Și cele de Bulgaria?

 3. #3
  Newcomer
  Data de inscriere
   09-08-2007
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  39
  Citat Mesaj initiat de bogdan1406
  Și cele de Bulgaria?

  Masinile din alt judet/tara ar trebui sa plateasca parcare la locuinta de resedinta. In schimb, mi se pare normal sa poti sa parchezi temporar langa bloc daca esti in vizita la cineva.

 4. #4
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   Craiova Brazda
  Mesaje
  4914

  Super

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie "Incearca nu sa fii un succes, ci sa fii o valoare!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.