Polițiştii au desfăşurat activități pentru prevenirea violenței intrafamiliale

Polițiştii au desfăşurat activități pentru prevenirea violenței intrafamiliale

4.514
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Polițiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au desfăşurat, azi, activităţi pentru prevenirea violenţei intrafamiliale din cadrul campaniei ˮSĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII!”

La activitate au participat cei de la criminalistică, Ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, psihoterapeuți din cadrul Asociaţiei Dezvoltare şi Psihoterapie prin Acţiune şi reprezentați ai Societăţii Studenţilor Medicinişti din Craiova.

S-a vorbit despre tema „Identificarea şi suportul victimelor violenţei domestice de către personalul medical”, astfel, viitoarele cadre medicale, au primit informaţii referitoare la formele de manifestare ale violenţei domestice.

,,Ce poţi face dacă eşti victima violenţei domestice?

-Să-ţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante sau sume de bani;
-Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Încadrarea juridică a faptei se face în funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale;
-Să te prezinţi imediat la poliţie pentru a depune plângere;
-Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor;
-Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor” reiese dintr-un comunicat trimis de IPJ Dolj



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7055

    Politistii din Craiova sunt o gluma ieftina 90% dintre ei.
    Astfel de plangeri sunt tratate cu sictir sau cu glume din partea lor. Marea problema este ca au fost cazuri in care au murit multi oameni din cauza tratarii din partea militienilor cu sictir a astfel de plangeri ori a plangerilor penale bazate pe art 206, al 1 din NCP.

    Astia reactioneaza si fac anchete dupa ce moare omul de stres, batai ori crima. Niste jigodii de criminali oamenii care fac asta.

    Eu m-am convins ca in Craiova Militia apara infractorii. Oamenilor normali la cap le mai ramane solutia sa plece departe de jegul social de aici unde vad cu ochii, eventual afara din tara.

    Partea proasta este ca nici in Instanta nu ti se face dreptate. Nu stiu daca din incompetenta ori prostie ori din cauza ca sunt „manjiti” si „vanduti” la clanurile mafiote ori la infractorii de doi lei. Poate par prea aspru in comentariu dar fix asa sta treaba la noi din pacate. Mai avem nevoie de un secol sa ne civilizam si sa scapam de clanurile mafiote ori de mafiotii romani ori tigani de 2 lei.

    AM ajuns in situatia extrema in care politia te intimideaza sa se scape de tine ori sa te ia pe tine in locul infractorului. Asa ceva nu e posibil intr-o tara cat de cat civilizata. Fac jocurile infractorilor, le e frica probabil nu stiu, dar stiu clar ca asa ceva nu e normal, civilizat si corect.

    Oricum foarte greu merg procesele la noi.. in ritm de melc. In Craiova chiar si justitia este o gluma. Balanta justitiei scartaie si parca ar fi ruginit si intepenit cu balanta inclinata impotriva oamenilor corecti si in favoarea infractorilor.

    De cele mai multe ori in Craiova procesele sunt adevarate teatre de comedie proasta in multe acte..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.