Primăria Craiova vrea să recupereze banii alocați amenajării și modernizării străzii Carpenului....

Primăria Craiova vrea să recupereze banii alocați amenajării și modernizării străzii Carpenului. Edilul nu este foarte optimist

2.959
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova încearcă să recupereze o parte din banii alocați pentru reabilitarea și modernizarea străzii Carpenului din Bănie, solicitând finanțare de la bugetul de stat și chiar dacă cererea a fost aprobată, edilul Mihail Genoiu nu își pune mari speranțe în această variantă.

Primăria Craiova a depus, la Guvern, o cerere, în luna mai a acestui an, pentru o finanţare de dezvoltare şi investiţii pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare străzi şi alei din Municipiul Craiova – modernizare strada Carpenului”, primind un răspuns favorabil în data de 17 septembrie.

Primarul Mihail Genoiu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că sunt șanse ca acești bani, suma de 15.517.896 de lei, să nu fie alocați la timp și astfel nu s-ar putea face plata către constructor. Genoiu a spus că dacă se va întârzia, va renunța la finanțare.

Cu acești bani ce ar urma să fie primiți din bugetul de stat, administrația locală ar plăti lucrările ce se fac de acum până la finalul investiției. Ceea ce s-a realizat deja, conform contractului, a fost plătit din bugetul local.

Chiar și Lia Olguța Vasilescu a anunțat, pe Facebook, că municipiul Craiova „a primit” suma respectivă.

„Municipiul Craiova a primit, astăzi, finanțare de la Fondul de Dezvoltare și Investiții, în cuantum de 15.517.896 de lei, pentru reabilitarea și modernizarea bulevardului Carpenului. Am promis în campania din 2016 că groapa de gunoi care devenise canalul colector de pe aceasta stradă va dispărea. Proiectul a fost continuat de primarul Mihai Genoiu, iar acum Guvernul României asigură finanțarea. Administrația PSD își face datoria, ca de fiecare dată!”, a scris Vasilescu pe Facebook, în data de 17 septembrie.

Banii vor ajunge însă abia după semnarea contractului de finanţare. Urmează o programare on-line în funcție de care solicitanții se prezintă să semnele actele respective.

Genoiu a menționat că până acum s-a plătit, constructorului, suma de aproximativ 4.000.000 de lei.

„Pentru strada Carpenului avem și o finanțare care se referă la ceea ce trebuie plătit de aici încolo. Contractul a fost semnat pentru suma de 19 milioane de lei, s-au plătit deja patru și pentru restul am făcut această cerere de finanțare. Problema este în felul următor: trebuie să vedem când vor veni banii și cât de rapid merge lucrarea. Pentru că dacă finanțarea merge foarte greu, vă spun că vom renunța la ea. Dacă finanțarea merge foarte greoi, asta ar însemna ca și constructorul să sisteze lucrările, să iasă din termenul de execuție. Urmează să fim anunțați on-line când să mergem să semnăm acest contract de finanțare. Am un optimism reținut, 50% cred că primim la timp, 50% că nu. Am acest optimism reținut pentru că suntem în ultima parte a anului. Eram mai optimist dacă semnam acest contract, în iunie-iulie. Noi am cerut mereu constructorului să se încadreze în termenul de execuție și nu putem să îl întârziem, acum, tocmai noi, cu plata. Trebuie să o gândim foarte exact și dacă se întârzie, cu această finanțare, noi renunțăm la ea”, a declarat Genoiu.

Ordinul de începere a lucrărilor, pentru strada Carpenului din municipiul Craiova, a fost dat în decembrie 2018, termenul de finalizare fiind 29 noiembrie 2019.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.