Primăriile din Dolj, la limita supraviețuirii din cauza lipsei bugetului. Au apărut...

Primăriile din Dolj, la limita supraviețuirii din cauza lipsei bugetului. Au apărut și primele întârzieri salariale

3.198
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Întârzieri salariale, ultimele sume de bani alocate plății facturilor la utilități și fără prea mari speranțe în privința investițiilor locale, aceasta este, în mare, situația în care se găsesc cei mai mulți dintre primarii doljeni, spre finalul primului trimestru din acest an. Lipsa bugetului se resimte în toate localitățile doljene, mai ales acolo unde edilii aveau în plan să demareze anumite proiecte.

La Primăria Castranova din județul Dolj au apărut probleme și în ceea ce privește plata salariilor. Edilul Dumitru Măceșanu consideră că nu va mai avea timp pentru investiții, cunoscute fiind procedurile în astfel de situații, după cum spune acesta.

„Nu stăm bine deloc. Anul acesta, până acum, am avut fonduri pentru utilități și salarii, dar luna aceasta avem deja întârzieri salariale. Căutăm soluții. Este ultima lună din primul trimestru și este mai greu. Trebuia să luăm salariile pe data de 8 martie și încă nu le-am luat. Cât despre investiții, nu îndrăznim să planificăm absolut nimic. Nu cred că vom avea buget până în aprilie. Va fi un an complicat sau mai bine spus ratat”, a precizat Măceșanu.

Deși încă se mai descurcă referitor la cheltuielile de funcționare și cele cu personalul instituției, nici primarul comunei Breasta, Marin Marcu, nu poate vorbi despre programe de investiții.

„Norocul nostru este că suntem o comună mai mare și automat și bugetul este altul. Momentan nu au apărut întârzieri la plata facturilor sau la salari. Stăm încă bine, dar doar aceste lucruri ni le permitem. Neavând încă un buget nu putem vorbi despre proiecte. Doar despre cele aflate în derulare, dar la noi nu este cazul. Așteptăm bugetul și vedem ce va mai fi”, a menționat Marcu.

Tot în stadiu de supraviețuire este și comuna Bârca. Edilul localității, Cristinel Urtilă nu poate vorbi momentan despre proiecte, dar încă nu a întâmpinat dificultăți cu plata salariilor sau utilităților.

Cei mai mulți dintre edilii doljeni sunt în această situație și speră ca situația bugetului să fie clarificată cât mai curând.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.