Primele 17.800 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Dolj

Primele 17.800 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Dolj

37.524
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 53.000 de doze de vaccin antigripal se estimează că vor ajunge, anul acesta, în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prima tranșă, însemnând 17.800 de doze, fiind distribuită în județ, începând de luni.

Comparativ cu anul trecut, județului Dolj îi vor fi repartizate cu aproximativ 7.000 de doze de vaccin mai mult.

„Vaccinul pentru populație l-am primit de săptămâna trecută, o primă tranșă de 17.800 de doze. Ca și până acum, vaccinul va veni în etape. Anul trecut, am primit 40.000, am mai cerut 6.000 și le-am și primit, iar anul acesta urmează să primim, în total, 53.000 de doze”, a menționat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

Cea mai mare problemă este, potrivit medicilor de familie, că aceste vaccinuri vin în etape. Ideal ar fi, spun aceștia, ca procesul de distribuire să fie demarat mai devreme pentru ca necesarul de doze să ajungă în timp util în cabinete.

Ca în fiecare an, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoane cu vârsta peste 65 de ani, una din categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform strategiei MS şi recomandărilor OMS şi ECDC.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.