DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Costurile pentru eliberarea primelor cinci milioane de cărți electronice de identitate vor fi suportate din fonduri PNRR, potrivit unei ordonanțe adoptate marți de Executiv.

„Guvernul a adoptat ordonanța pentru modificarea și completarea unor dispoziții referitoare la evidența persoanelor și cartea electronică de identitate. Trebuuie să reținem că principalele modificări vizează, pe de o parte, crearea cadrului normativ pentru plata de către stat din fonduri PNRR a costului cărții electeronice de identitate pentru minimum cinci milioane de cărți electronice emise”, a precizat chestorul de poliție Cătălin Giulescu, șef al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acesta a explicat că este vorba de simplificarea procedurilor.

„La momentul în care vom iniția extinderea emiterii cărții electronice de identitate la nivel național în vara acestui an, cetățeanul va trebui să se prezinte fizic, nu va mai fi obligat să se prezinte cu certificate de stare civilă. În măsura în care deține o proprietate pentru care există un cadastru, informațiile referitoare la adresa unde urmează să-și stabilească domiciliul sau urmează să fie preluate din interoperaționalizare. Un alt element este faptul că vom introduce în circulație cartea electronică de identitate opțională pentru minori, chiar începând de la naștere. Un alt element esențial este acea opțiune a cetățeanului de a alege între cartea electronică de identitate și cartea de identitate simplă”, a completat Giulescu.

Potrivit acestuia, ambele tipuri de cărți de identitate, simplă și electronică, vor avea dimensiunile unui permis auto sau card bancar, nu vor conține sub formă tipărită informațiile privind domiciliul, iar elementele de securitate sunt adecvate tehnologice actuale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.