DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România anunță deschiderea etapei de înscriere în programul de dezvoltare organizațională Accelerator ONG. Lansarea apelului a avut loc în cadrul unui eveniment online la care au luat parte reprezentanți ai sectorului non-profit din întreaga țară, iar ONG-urile care vor dori să beneficieze de program vor putea aplica timp de aproximativ 3 săptămâni.

Programul Accelerator ONG este o componentă esențială a proiectului “Acceleratorul de Sustenabilitate pentru ONG-uri”, derulat de Asociația Young Initiative și Fundația World Vision România cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este de a crește capacitatea organizațiilor non-profit din România de a implementa procese de dezvoltare organizațională care să ducă la un impact sporit în comunitate.

Prin programul Accelerator ONG, 24 de ONG-uri din România active în mediul rural și urban mic sau în domenii precum tineret, mediu, drepturile omului și educație civică vor fi susținute în mod direct prin sesiuni de mentorat și coaching pentru a dezvolta cele mai potrivite strategii de creștere și transformare organizațională.

Programul va avea o durată de 16 luni, timp în care organizațiile beneficiare vor trece printr-o evaluare organizațională, vor dezvolta un plan de dezvoltare organizațională, și vor pune în aplicare obiectivele agreate împreună cu coach-ul dedicat, în vederea dezvoltării unei activități sustenabile cu impact în comunitate și rezultate pe termen lung.

Complementar intervenției directe, organizațiile participante la program vor beneficia de o componentă de învățare prin pilotarea a trei cursuri în format MOOC (Massive Open Online Course) dezvoltate în cadrul proiectului, pe tematici precum: Reziliență Organizațională, Comunicare Nonprofit, Bună Guvernanță.

Mai mult decât atât, vor avea ocazia să devină parte dintr-o comunitate online de învățare unde vor putea face schimb de bune practici și învăța unii de la alții.

Întregul proces de transformare organizațională se va adapta la nevoile și capacitatea fiecărei organizații, iar toate obiectivele și sarcinile vor fi stabilite de comun acord.

 Organizațiile ce doresc să beneficieze de programul de dezvoltare organizațională Acceleratorul de ONG-uri se pot înscrie în etapa de selecție în perioada 26 ianuarie 2022 – 16 februarie 2022. Informațiile despre apelul de înscriere se găsesc pe website-ul proiectului la www.accelerator-ong.ro/apel-selectie-onguri. Înscrierea în program se realizează prin completarea unui formular de autoevaluare a dezvoltării organizaționale , urmat de completarea formularului de înscriere în program. Organizațiile aplicante vor fi evaluate de către experți în sectorul ONG, cu o vastă experiență în dezvoltarea sectorului non-profit din România, iar rezultatele finale vor fi publicate la începutul lunii martie.

Mai multe informații despre programul Accelerator ONG pot fi obținute atât pe site-ul proiectului  https://www.accelerator-ong.ro/ , cât și prin contactarea organizatorilor la adresa de e-mail anamaria_motateanu@wvi.org.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.