DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Florin Cîțu, cu miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei, Vlad Voiculescu şi Sorin Cîmpeanu, precum şi cu şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și cu Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

Participanţii au hotărât deschiderea şcolilor, pe baza rezultatelor înregistrate în ultima perioadă, referitoare la pandemia de COVID, transmite Antena 3, citând surse politice.

Astfel, ar urma să meargă fizic la şcoală copii din ciclul primar (clasele I – IV), cei din anii terminali (clasele VIII şi XII) precum şi cei de vârstă preşcolară – la creşe şi grădiniţe.

Anterior deciziei de marţi, autorităţile au precizat că, în funcţie rata de infectare în care se află localitatea, o anumită şcoală s-ar putea regăsi în scenariul verde – în care merg la şcoală elevii din toate clasele, în scenariul galben – în care merg la clasă elevii din anii terminali, cei de ciclu primar şi cei preşcolari sau în scenariul roşu, în care merg fizic la unităţile de învăţământ doar copiii de grădiniţă şi cei din ciclul primar.

Ministrul Educatiei a anunțat că orarul școlilor se va schimba pentru a putea avea loc și orele online pentru profesorii care nu pot veni fizic la școală.

Sorin Cîmpeanu a anunţat, de asemenea, evaluări epidemiologice săptămânale în perspectiva deschiderii şcolilor pe 8 februarie. În funcţie de cifre se va decide dacă orele continuă în clasă sau online.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.