SJCU Craiova: „Medicii rezidenți au beneficiat de masă gratuită asigurată de către...

SJCU Craiova: „Medicii rezidenți au beneficiat de masă gratuită asigurată de către furnizorul de servicii”

1.900
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Decizia conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova ca medicii rezidenți să nu mai beneficieze gratuit de mese în timpul gărzilor a stârnit reacții în mediul virtual, reprezentanții unității spitalicești explicând miercuri, într-un comunicat de presă, că nici până acum spitalul nu suporta costul acestui serviciu, ci furnizorul de hrană o făcea.

Potrivit comunicatului de presă trimis de către reprezentanții SJCU Craiova, medicii rezidenți care vor servi masa în cadrul spitalului, în timpul gărzilor, vor plăti 10 lei/zi.

„Spitalul nostru nu a asigurat niciodată gratuit masa medicilor rezidenți în timpul gărzii. Medicii rezidenți au beneficiat de masă gratuită asigurată de către furnizorul de servicii de masă care a suportat contravaloarea acesteia. Medicii rezidenți vor putea servi masa în continuare, dar contra cost, contravaloarea fiind de 10 lei/zi, conform legislației în vigoare. Deci spitalul nostru nu a schimbat nicio regulă în ceea ce privește asigurarea mesei medicilor rezidenți”, se arată în comunicatul de presă.



2 COMENTARII

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    147

    Cat au muncit astia de la birouri de au ajuns la decizia 953 in doar 6-7 zile (probabil exagerez) de munca? 140-150 de decizii pe zi, adica 17-18 pe ora, deci una la 3-4 minute.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    460

    Am impresia că în ziua de astăzi dacă ești student/medic rezident/medic specialist trebuie să fii tratat cu așa multă recunoștință și să ți se ofere totul necondiționat.
    Actualii studenți și viitori medici rezidenți se plâng de numărul redus de posturi. Greșit, posturi sunt și multe spitale din comune îi așteaptă ca pe Dumnezeu și cu condiții mai bune ca la oraș, în unele cazuri. Și în același timp de când există medicina în România niciodată nu au fost sute de posturi scoase la concurs. Teoretic știi la ce te înhami, nu înțeleg de ce te plângi apoi. Nu este ca și cum în toată istoria asta a țării medicii au fost plătiți în aur și au avut ultimele tehnologii și tocmai acum pe noile generații a căzut ghinionul.
    Mâncarea mi se pare normal să fie plătită, Seudia și Anglia (o parte) nu decontează mâncarea personalului medical. Rezidenții au salarii mari acum, unii dintre ei la mesele de prânz sau de seară servesc preparate din servicii cathering sau de la chioșcurile dimprejur. Cantina între orele 10:00 și 13:00 este împânzită de studenți, foarte puțini rezidenți frecventează.
    Ne plângem cam de orice, nimic nu ne mai convine și totuși majoritatea o ducem bine, telefoane scumpe, case sau apartamente noi, pentru unii și una și alta, parfumuri scumpe și vacanțe extravagante. Toată lumea confundă medicina cu puțină muncă pentru 6 ani apoi să curgă kg de aur și recunoștințe, condiții de muncă și dacă s-ar putea posturi pentru toată lumea.
    Deci ce mai vor rezidenții?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.