DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
  • Datele unui sondaj realizat de Kantar pentru Free Press for Eastern Europe (FPEE), în cadrul proiectului Science + din care face parte şi Reporter 24, relevă opinia românilor cu privire la apartenenţa la UE, problema ucraineană sau conflictul de la distanţă dintre SUA şi Rusia.
  • Site-ul vă prezintă datele sondajului, dar şi opinia sociologilor români şi străini privind impactul pe care evenimentele din ultimele peste nouă luni îl au asupra locuitorilor Românie.
  • Mulţi dintre concetăţenii noştri cred că apartenenţa la UE presupune mai multe costuri decât beneficii, cred că nu este în interesul României să ajute Ucraina, dar şi faptul că ţara noastră este „o victimă”a intereselor americane în regiune.

Din 2020, COVID-19 a schimbat viața oamenilor din întreaga lume, provocând suferințe uriașe și un număr de morți de peste 6 milioane.

În februarie 2022, a apărut o altă „lebădă neagră”. Rusia a atacat cu brutalitate Ucraina, declanșând un război în Europa de Est și forțând milioane de ucraineni să fugă din casele lor.

Oamenii au nevoie de surse sigure de informații, mai ales în vremuri incerte, însă dezinformarea s-a răspândit pe scară largă.

În ultimii ani, oamenii au avut parte de mai multe știri false despre vaccinuri, multe având sursa la Kremlin.

Un sondaj realizat de Kantar ne arată ce s-a schimbat în societatea românească, după acest tăvălug informaţional.

Un scurt rezumat al sondajului

Românii au fost chestionaţi pe tema apartenenţei ţării noastre la Uniunea Europeană, rezultatul fiind cel puţin controversat.

Cât de mult sunteţi sau nu de acord cu următoarea afirmaţie: Statutul de membru al UE mai mult costă decât aduce beneficii României”, a fost întrebarea sociologilor.

42% sunt de acord și 38% nu sunt de acord că ne costă mai mult decât avem beneficii.

În mediul urban 36% cred că e mult mai rău că suntem în UE, în timp ce 43% văd beneficiile statului de ţară membră.

Pentru locuitorii din mediul rural, proporția este inversă. Aproximativ 45% dintre respondenți cred că ne costă mai mult că suntem în UE, în timp ce 33% nu cred asta.

CONTINUARE ÎN Reporter24.info



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.