Spitalul Regional, tot mai departe sau deloc. Se impune resuscitarea SCJU Craiova

Spitalul Regional, tot mai departe sau deloc. Se impune resuscitarea SCJU Craiova

2.867
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul Regional Craiova rămâne un proiect greu sau poate imposibil de pus în aplicare, fapt pentru care reabilitările Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova și a celorlalte unități medicale din Bănie reprezintă singura soluție pentru sistemul de sănătate din județul Dolj. 

Cel mai nou anunț făcut de Guvern arată că prioritar este Spitalul Regional Iași, fapt pentru care și autoritățile din Dolj și-au luat gândul de la unitatea medicală promisă Craiovei.

„Am văzut, și cu siguranță toată lumea a observat acest lucru, că ne îndepărtăm de Spitalul Regional Craiova. Îmi pare rău că toți factorii implicați în acest proiect au făcut efoturi foarte mari pentru a pune la dispoziție toate cele necesare pentru a implementa acest proiect, iar acum aflăm că prioritar este Spitalul Regional Iași. Acest fapt ne determină să ne implicăm și mai mult în rezolvarea problemelor de la Spitalul Județean Craiova. Rămâne spitalul la care ajung nu doar doljeni, ci oameni din întreaga Oltenie”, a menționat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Acesta a reamintit faptul că proiectul privind extinderea Unității de Primiri Urgențe nu a fost abandonat, ci că anul acesta se vor termina lucrările în acest sector.

De asemenea, „Oncologia” și „Dermatologia” vor arăta și ele așa cum este firesc, vorbind despre clădire și dotări, suma alocată în acest sens fiind de 2,8 milioane de euro, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Regional.

Aproximativ 6.000.000 de lei au fost alocați, anul acesta, și Clinicii de Cardiologie Intervențională din cadrul SCJU Craiova, pentru achiziționarea de echipamente medicale, mobilier, sisteme și instalații.

Despre problemele existente în această clinică, nimeni nu știe ce să mai spună. Prioteasa recunoaște că, inițial, după ce administrația județeană a predat noua clădire, a fost dezamăgit întrucât nu vedea scopul final al acestei investiții, o utilitate clară a ei.

I s-au mai explicat situațiile, pe parcurs, după cum acesta susține, și a încercat să înțeleagă cum stau lucrurile. Cert este că lipsa de comunicare este o mare problemă, în acest spital, la ora actuală.

„Cu această Clinică am început să înțeleg și eu cam cum stau lucrurile. Ei nu prea comunică și poate că și aceasta este o cauză a faptului că noi nu știm ce se întâmplă acolo. Practic, în această clinică, lucrurile au fost gândite a se derula în două etape. Prima etapă este deja foarte bine dezvoltată, pentru cea de-a doua se fac demersuri, doar că nu e așa simplu. Momentan, în această clinică se fac intervenții. Mici, ar spune unii, dar prețioase pentru bolnavi. Este foarte bine că pentru aceste intervenții nu se mai fac drumuri către alte centre universitare. Nu avem program continuu, știu acest lucru. Mi-am dorit din suflet ca cineva să miște lucrurile în acest sens. Este cea de-a doua etapă, mi s-a spus. Sunt profesori universitari care chiar vor să vină aici. Se poartă discuții și sper că sunt serioase acele angajări despre care se tot vorbește”, a spus Prioteasa.

De această clinică au fost interesați și cei din mediul privat. Nu puține au fost ofertele, a precizat șeful administrației județene, doar că scopul nu este „nici vânzarea, nici închirierea, ci acela de a ajuta pacienții”.

Rămâne de văzut ce va face conducerea unității spitalicești în privința acestei clinici, dacă directorii vor conștientiza cât de important este că o au și dacă va exista vreun interes ca unitatea să aibă linie de gardă, așa cum se tot promite de aproape doi ani.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     05-04-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    188

    Furați in plm de nici Dumnezeu nu poate tine socoteala cu Hotii astia profesioniști din România …de când a fost făcut spitalul …și in prezent este aceasi imagine…mulțumim lui Ceaușescu ca ne-a lasat spital…e bine și jegul asta de spital decât deloc …

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.