Vârstnicii și persoanele care locuiesc singure, victimele metodei „accidentului”

Vârstnicii și persoanele care locuiesc singure, victimele metodei „accidentului”

1.482
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Zeci de craioveni au fost informați, marți, despre cum să procedeze în cazul în care ajung victimele persoanelor care încă mai practică metoda „accidentul” pentru a pune mâna pe anumite sume de bani.

Potrivit unui bilanț al oamenilor legii, vârstnicii și persoanele care locuiesc singure sunt cei mai vizați în astfel de situații, fapt pentru care și polițiștii li s-au adresat în mod special. „Poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova au desfăşurat activităţi preventive în zona de responsabilitate. Acestea au avut drept scop creșterea gradului de informare a cetățenilor, în special a persoanelor vârstnice și a celor care locuiesc singure, privind prevenirea victimizării acestora referitor la săvârşirea infracţiunilor de furt din locuințe, prin metoda distragerii atenției și de înșelăciune prin intermediul telefonului. Activităţile au fost realizate în zona unor centre comerciale din Craiova, ocazie cu care au fost identificate persoane vârstnice, vulnerabile a deveni victime ale acestui gen de infracţiuni. Acestora le-au fost prezentate recomandări pentru prevenirea înşelăciunilor prin metoda “accidentul” şi a furturilor din locuinţe prin distragerea atenţiei; de asemenea, au fost informate să sesizeze poliţia în cazul luării la cunoştinţă de săvârşirea unor astfel de fapte”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.