DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi cetățeni sirieni, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în podeaua unei mașini, au fost descoperiți de către polițiștii de frontieră din Vama Calafat. 

Luni dimineață, în jurul orei 05.12, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar, învârstă de 34 de ani.

În urma efectuării controlului mijlocului de transport, polițiștii au constatat că în podeaua autoturismului sunt confecționate două locuri special amenajate, prin sudarea unor carcase metalice, poziţionate pe șasiu, accesul realizându-se prin ridicarea scaunelor din spate.

Astfel, în cele două locașuri au fost descoperiți doi bărbați care nu aveau documente de identitate.

„Cu ocazia cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetățeni sirieni. Tinerii au declarat că s-au ascuns în autoturismul respectiv în timp ce se aflau pe teritoriul orașului Sofia, din Bulgaria, achitând șoferului suma de 1.500 de euro, fiecare, pentru a-i transporta în Austria”, arată PTF Calafat.

Celor doi bărbați le-a fost întreruptă călătoria, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferul, cetățenii sirieni și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.