World Vision: Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, mai ales la...

World Vision: Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, mai ales la sate

4.149
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Fundația World Vision România consideră că Ordinul prin care Ministerul Educației reglementeazã educația online este un demers necesar, dar care apare foarte târziu, la peste o lunã și jumãtate de la intrarea în carantinã, și nu include un plan de mãsuri concrete, pe termen lung.

Digitalizarea educației este una dintre prioritãțile majore ale fundației World Vision România, iar aceste vremuri aratã clar cã trebuie sã fie o prioritate la nivel național. În calitate de organizație centratã pe educație, fundația își oferă spijinul în realizarea analizei de nevoi și în elaborarea planului de mãsuri pentru ca toți copiii din România, indiferent de locul unde trăiesc, oraș sau sat, să aibă acces egal la educație, transmit reprezentanții Fundației.

Atragem atenția cã prevederile ordinului dezavantajeazã comunitãțile vulnerabile, cu precãdere pe cele aflate în mediul rural. Cifrele aratã clar cã decalajul dintre școlile de la sat și cele de oraș rãmâne unul profund. Sãrãcia și excluziunea socialã sunt de douã ori mai mari la sate fațã de orașe. Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, iar România ocupã unul dintre ultimele locuri ale clasamentului european în ceea ce privește digitalizarea. Majoritatea pãrinților, precum și a profesorilor, încã manifestã mai degrabã o atitudine de respingere a utilizãrii tehnologiei la clasã și la teme. Conform datelor din Raportul de bunãstare a copilului din mediul rural (2018), 62% dintre gospodãriile de la sat nu aveau conexiune la internet, iar 58%, nu aveau nici computer, nici laptop. 96% dintre respondenți afirmau cã au telefon mobil, însã nu este neapãrat vorba despre smartphone-uri. Mai mult de atât, în aceastã perioadã a pandemiei de coronavirus, situația familiilor de la sat, mai ales a celor din comunitãțile izolate, este disperatã, iar pãrinții abia pot asigura nevoile primare și niște condiții minime de trai. Cu atât mai puțin ar putea purta tot ei responsabilitatea educației digitale a copiilor lor”, arată într-un comunicat remis presei reprezentanții World Vision.

World Vision arată că, pentru a-i ajuta pe acești copii și părinți, susține dezvoltarea unui cadru care sã favorizeze educația digitalã pe termen lung, nu doar în situație de crizã și își oferă suportul în realizarea demersurilor necesare în acest sens.  



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.