Ziua mondială a libertății presei se celebrează astăzi

Ziua mondială a libertății presei se celebrează astăzi

2.225
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe 3 mai, Ziua mondială a libertății presei este celebrată în peste 100 de evenimente.

Ziua mondială a libertăţii presei are ca scop şi un prilej de a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa în timp ce își puneau în practică meseria.

Fotojurnalistul egiptean Mahmoud Abu Zeid, a fost ales de un juriu internaţional independent de profesionişti din domeniul mass-media ca laureat al Premiului Guillermo Cano pentru 2018. „Alegerea lui Mahmoud Abu Zeid aduce un omagiu curajului, rezistenţei şi angajamentului faţă de libertatea de exprimare”, a declarat Maria Ressa, preşedintele juriului, potrivit en.unesco.org/news/egyptian-photojournalist-mahmoud-abu-zeid-aka-shawkan-receive-2018.

Premiul, în valoare de 25.000 de dolari, este dăruit în fiecare an, din 1997, unei persoane, organizaţii sau instituţii ce reușește să iasă în evidență prin contribuţia esenţială la apărarea sau promovarea libertăţii presei, oriunde în lume.

Premiul este finanţat de Fundaţia Guillermo Cano Isaza (Columbia), Fundaţia Helsingin Sanomat (Finlanda) şi The Namibia Media Trust.

Premiul poartă numele jurnalistului columbian Guillermo Cano, asasinat în 1987, pentru că a deconspirat faptele traficanţilor de droguri din ţara sa.

Juriul internaţional este alcătuit din 14 jurnalişti profesionişti şi directori de publicaţii din toată lumea.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.