(FOTO) Bugetul Craiovei, mai mare cu 50 milioane lei. Ce i-au cerut...

(FOTO) Bugetul Craiovei, mai mare cu 50 milioane lei. Ce i-au cerut craiovenii primarului

2.683
14
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Dezbaterea pe Proiectul de Buget al Craiovei aferent anului 2015 a suscitat ceva interes din partea cetățenilor. Aceia care, de regulă, participă la dezbaterile și ședințele organizate de municipalitate. Directorul  Direcției Economice din cadrul primăriei, Nicolae Pascu, a anunțat că anul acesta sunt mai mulți bani în vistieria municipalității, respectiv 820 de milioane de lei, cu 50 de milioane mai mult față de 2014. Asta pentru că – a explicat primarul Craiovei – a crescut gradul de colectare a taxelor și impozitelor, dar și pentru că au rămas bani necheltuiți din 2014. La rândul lor, craiovenii au cerut să le fie asfaltate străzile, să fie amenajate stațiile de autobuz, să fie rezolvată problema iluminatului public, să fie organizat un referendum privind construcția depozitului de deșeuri radioactive la Kozlodui, sistemul de supraveghere video să aibă și supraveghere audio și altele. 

sedinta CLM Craiova 2

Proiectul de Buget pentru 2015 este mai mare cu 50 de milioane de lei față de cel de la finele anului trecut. Anul acesta, investițiile vor reprezenta un procent mai mare din buget, respectiv 46%, față de 40% în 2014, potrivit directorului economic din Primăria Craiova.

Spital nou în curtea celui de Boli Infecțioase

Printre cele mai importante investiții pe care edilul Craiovei le-a enumerat pentru anul în curs se numără construcția Spitalului Municipal în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, pe scheletul de clădire care există de ani buni aici. ”E o construcție ușoară, pentru că 50% e gata”, a opinat Olguța Vasilescu despre proiectul pe care și-a propus să-l realizeze anul acesta.

Regretele primarului

Pe lângă proiectele aflate în curs de implementare – unele dintre ele obținute pe timpul fostei administrații Solomon – Olguța Vasilescu a enumerat o serie de investiții pe care le-a realizat sau vrea să le pună în operă, despre unele dintre ele vorbind cu regret.

sedinta CLM Craiova proiect

Primarul Craiovei s-a scuzat că nu a putut asfalta nicio stradă anul trecut, din cauza contestațiilor la licitația organizată în acest sens sau despre faptul că reabilitarea termică a blocurilor ”nu a fost înțeleasă de craioveni”, drept dovadă fiind, potrivit acesteia, numărul mic de cereri din partea lor.

Reabilitarea străzilor – cea mai aprigă nemulțumire 

După aproape o oră în care proiectul de buget a fost prezentat punctual de către Nicolae Pascu și o altă oră în care a vorbit edilul, a venit și rândul cetățenilor înscriși la cuvânt să vorbească. Printre ei președinți de asociații de locatari, președintele Asociației Pensionarilor din Craiova și cel al Asociației ”Pro Democrația” – filiala Craiova, dar și cetățeni simpli, delegați să-și reprezinte vecinii și să-și expună păsurile.

Oamenii i-au cerut primarului să le asfalteze anumite străzi, multe dintre ele fiind deja prinse în programul de reabilitare, după cum le-a răspuns edilul. Un cetățean din Craiovița Nouă i-a cerut primarului să ia măsuri pentru amenajarea Stației ”30”, ”care arată ca acum fix 50 de ani”, dar și a celor de la ”Triaj” și ”Segarcea” și să se facă ceva cu anumite părți din trotuare care au dispărut din peisaj din diverse motive, dar și din cauza celor care parchează pe ele, blocându-le.

sedinta CLM Craiova 6

”Dacă nu aveți bani, cumpărăm noi”

Președintele Asociaţiei Pensionarilor Civili „Mihai Viteazu” din Craiova,  Marian Trifan, l-a întrebat pe edil de ce Parcul ”Pușkin” (actual Crizantemelor) nu a fost prins în programul de reabilitare și a solicitat să fie făcute foișoare și copertine pentru cei care joacă aici șah, table și altele, ”pe modelul celor din Craiovița Nouă”. Tot el a ridicat problema ”piulițelor care dispar de la locurile de joacă”, motiv pentru care ar putea apărea accidente printre copii.

”Banca. Cât costă banca?”

Nu numai primarul a fost interpelat, ci și directorul Economic Pascu, care a fost întrebat dacă știe cât costă o bancă. ”Vreau să-l întreb pe directorul Pascu dacă știe cât costă o bancă și montarea acesteia”. ”Dacă nu aveți bani, o cupărăm noi, dar să ne ajutați cu montarea ei”, a afirmat ironic Trifan, în speranța că vor apărea mai multe bănci pe care oamenii să se odihnească.

Referendum privind depozitul de deșeuri radioactive de la Kozlodui 

sedinta CLM Craiova 4

O craioveancă i-a propus Olguței Vasilescu să fie organizat un referendum în care cetățenii să fie întrebați dacă sunt de acord cu construcția depozitului de deșeuri radioactive la Kozlodui, centrală aflată la circa 100 de km de Craiova. Propunerea a fost susținută și de alți participanți la dezbatere, cu mențiunea că referendul ar trebui făcut în toată partea de sud a țării, întrucât o zonă mult mai mare decât Doljul ar fi afectată. De altfel, primarul le-a explicat că problema e mult mai complexă și că un referendum nu ar rezolva-o. ”Nu știu ce rost ar avea un referendum local, pentru că nu știu câți cetățeni s-ar prezenta la vot și atunci ce argument am mai avea? Eu zic că trebuie făcute demersuri la Guvern, pentru că problema e de interes național”, a spus Vasilescu.

Supravechere audio/video a locurilor de joacă

Printre propuneri s-a numărat și aceea de supraveghere video, dar și audio a locurilor de joacă, ”așa cum este la Slatina”, pentru că ”există vlăjgani de liceu care le strică”, după cum s-a plâns președintele unei Asociații de proprietari din Sărari, Albu Gheorghe.

sedinta CLM marcel radut seliste

Olguța Vasilescu i-a apreciat propunerea ca fiind ”foarte bună” și a vorbit despre sistemul de supraveghere care urmează să fie instalat în zona centrală, a centrului vechi și, pe viitor, cu fonduri europene, a întregului oraș, inclusiv la periferii. Întrebări au fost și despre iluminatul public care nu mai funcționează la parametri normali în anumite cartiere ”din cauza conflictului dintre primărie și firma care intreținea sistemul” – după cum a afirmat un cetățean, explicând că așa i s-a răspuns când a întrebat de ce nu funcționează iluminatul srtadal; locuri speciale pentru taxatorii din autobuze, care stau în picioare și s-ar putea accidenta în timp ce autobuzele se deplasează; dacă se va scumpi sau nu gigacaloria pentru cetățeni; când se vor termina lucrările la linia de tramvai etc.

Solicitări, dar și laude, la adresa edilului Olguța Vasilescu

Președintele filialei Craiova a Asociației ”Pro Democrația”, Marcel Răduț Seliște, a ținut să spună că ”e de apreciat că a crescut foarte mult nivelul de transparență la nivelul Primăriei Craiova față de acum câțiva ani” și a propus ca Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană să primească finanțare și de la bugetul local. Primarul a primit, pe lângă propunerile și solicitările celor prezenți în sală, și câte o laudă de la aproape fiecare dintre cei care au cerut să vorbească.

Asociația Capitală Culturală Europeană – ”un efort mititel” la buget

sedinta CLM Craiova bazaverde constantin

Scriitorul Constantin Bazăverde – recent implicat într-un scandal privind modul în care ”înlesnește” primirea colegilor de breaslă în Uniunea Scriitorilor din România, în schimbul unor ”daruri alimentare și bănești” -, nelipsit de la orice eveniment public din Craiova, a vrut să știe ce fonduri sunt alocate în 2015 pentru Cultură, Turism și Marketing. El a vrut să afle dacă Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană 2021 primește finanțare de la municipalitate. Totodată, acesta a vrut să afle și câți salariați există în municipiul Craiova.

Nu avem acordată finanțare pentru Asociația Capitală Culturală Europeană în aceste an, deși cred că ar trebui să facem un efort mai mititel pt ei (Asociație n.r.)”, a răspuns Vasilescu. Aceasta a adăugat că ”de la jumătatea anului trecut avem sponsorizari multe și Asociația a reușit să se autofinanțeze”.

 

 



14 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    367

    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-11-2014
    Mesaje
    0
    Citat Mesaj initiat de @#I
    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

    am incercat sa ma abtin si sa nu raspund comentariilor tale… te rog sa mergi cat se poate de urgent la un psiholog bun (este un sfat foarte sincer nu ironic sau critic).

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2456

    sa faca ceva bun cu ei

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  4. #4
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    369
    Citat Mesaj initiat de adevarat
    Citat Mesaj initiat de @#I
    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

    am incercat sa ma abtin si sa nu raspund comentariilor tale… te rog sa mergi cat se poate de urgent la un psiholog bun (este un sfat foarte sincer nu ironic sau critic).

    Dar…nu te-ai putut abține, iar ”psihologul bun” te așteaptă .
    Și , de fapt, nu ai reușit să spui nimic în legătură cu ce am spus eu sau articolul, de unde se deduce că ai probleme cu slăninuța acumulată pe burtă , dar și prin alte locuri (intracraniene) .
    Oricum, faptul că te declari serios, ”sincer, virgulă, nu ironic”, este de o lipsă de logică …ceva de speriat, zău (ca și cum ironia ar fi opusul sincerității/sau sinceritatea opusul criticii).
    Numai bine . Sper că nu te-am tulburat prea tare.
    PS: Nu mai fii atât de ”serios” și ”sincer”.
    PPS: Când ai bani la buget și nu-i folosești, deși există acolo tocmai pentru a fi folosiți, înseamnă că orașul ăsta nu mai are nevoie de nimic (iar banii trebuie donați altor orașe) sau că ești incompetent și că locul tău e la spălat parbrize, nu în administrația unui oraș/sat.
    Mai învață.

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    17
    Citat Mesaj initiat de @#I
    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

    Inchide gura , de la ceea ce mananci vine mirosul
    Daca bugetul e mai mare , se pot pune in practica mai multe proiecte , ceea ce e bine pentru noi , pentru oras .

  6. #6
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1476

    Bravo olgaaa,avem mai multi bani pentru VODKA….o sa ne dea si la robinet,o a spalam masinile cu VODKA,URAAA,BRAVO DOAMNA BETIVAN,pardon,primar,uitasem….

  7. #7
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1477
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Citat Mesaj initiat de adevarat
    Citat Mesaj initiat de @#I
    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

    am incercat sa ma abtin si sa nu raspund comentariilor tale… te rog sa mergi cat se poate de urgent la un psiholog bun (este un sfat foarte sincer nu ironic sau critic).

    Dar…nu te-ai putut abține, iar ”psihologul bun” te așteaptă .
    Și , de fapt, nu ai reușit să spui nimic în legătură cu ce am spus eu sau articolul, de unde se deduce că ai probleme cu slăninuța acumulată pe burtă , dar și prin alte locuri (intracraniene) .
    Oricum, faptul că te declari serios, ”sincer, virgulă, nu ironic”, este de o lipsă de logică …ceva de speriat, zău (ca și cum ironia ar fi opusul sincerității/sau sinceritatea opusul criticii).
    Numai bine . Sper că nu te-am tulburat prea tare.
    PS: Nu mai fii atât de ”serios” și ”sincer”.
    PPS: Când ai bani la buget și nu-i folosești, deși există acolo tocmai pentru a fi folosiți, înseamnă că orașul ăsta nu mai are nevoie de nimic (iar banii trebuie donați altor orașe) sau că ești incompetent și că locul tău e la spălat parbrize, nu în administrația unui oraș/sat.
    Mai învață.

    Din filele olgutei ”A MANCA RAHAT CU POLONICUL”……

  8. #8
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    376
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    Citat Mesaj initiat de @#I
    E rău când rămân bani necheltuiți din bugetele anilor trecuți. E suspect.
    Prostie or incompetență…pute ceva.

    Inchide gura , de la ceea ce mananci vine mirosul
    Daca bugetul e mai mare , se pot pune in practica mai multe proiecte , ceea ce e bine pentru noi , pentru oras .

    Olguțistule, taci și înghite
    Și întinde mâinile înainte!
    Cine sună, oare, la poarta cea mare ?
    De mi te ia cu răcoare?
    Cu zornăit de fiare,
    La mâini și picioare,
    Cine sună oare?
    De te ia de mână
    Pentru-o săptămână,
    Și pentru o lună,
    Sau pentru un an,
    Pentru cinci și zece!
    De timpul-ți va trece
    La perete rece!
    Cine bate oare
    Cu pumnul cel tare,
    La poarta cea mare?
    Poarta de dărâmă
    Servitori se-adună,
    Tremurând. săltați,
    Ca f***ți de draci!

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    22

    Fiecare pasăre pe limba ei piere .
    Si lui Ceausescu ii scriai la fel poeme ? Mai ai carnetul de membru de partid PCR , sau l-ai ars ?
    Ceea ce-mi doresti tu mie sa ti se intample tie .

  10. #10
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3558

    sa vedem ce se va face cu ei

  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     10-05-2012
    Mesaje
    296
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    Fiecare pasăre pe limba ei piere .
    Si lui Ceausescu ii scriai la fel poeme ? Mai ai carnetul de membru de partid PCR , sau l-ai ars ?
    Ceea ce-mi doresti tu mie sa ti se intample tie .

    Fa Larguto ,nu-ti convine lasa-ne si dute acasa,ai mai multi bani ca n-ai inceput nici-un proiect pentru orasu asta,adica n-ai facut nimic si te si mai lauzi

  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-11-2013
    Mesaje
    22

    De ce au ramas cu bani,pentru ca n-au inceput nici-un proiect,n-au facut nimic…Si spune Moise Guran la inceputul emisiuni ,clar de ce:
    http://www.biziday.ro/2015/02/16/biziday-luni-16-februarie-2015/

  13. #13
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    391
    Citat Mesaj initiat de Mgs-incarcare
    De ce au ramas cu bani,pentru ca n-au inceput nici-un proiect,n-au facut nimic…Si spune Moise Guran la inceputul emisiuni ,clar de ce:
    http://www.biziday.ro/2015/02/16/biziday-luni-16-februarie-2015/

    Normal. E de bun simț.

  14. #14
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    29

    In schimb faceti voi sau cum ? http://www.cocoon.ro/?p=7031
    Ajugeti unde e udrea , in curand .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.