Atenţie părinţi: La înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, adresa de email este...

Atenţie părinţi: La înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, adresa de email este obligatorie!

443
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, adresa de email este obligatorie! Ministerul Educaţiei a pregătit o serie de aberaţii pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

 

Părinţii au fost luaţi prin surprindere de cerinţele de pe fişa de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Este obligatoriu, ca pe lângă nume şi prenume, să aibă şi adresă de email. Dacă nu o completează fişa nu este salvată în aplicaţia informatică a Ministerului Educaţiei şi prin urmare copilul nu poate fii înscris la şcoală. Şi asta nu este singura aberaţie. Sistemul informatic nu acceptă copiii născuţi în străinătate. Odată introdus codul unui alt oraş decât cele de pe teritoriul României, aplicaţia nu salvează fişa. În aceste condiţii, este obligatoriu să se introducă date false.

„Sunt mulţi copii, născuţi în străinătate. Părinţii au făcut special demersurile ca ei să se nască în alt stat al Uniunii Europene dar noi dacă nu le trecem ca loc al naşterii Craiova sau altă localitate din România nu putem valida fişa”, a declarat Geta Popescu, secretară.

Anomaliile au fost transmise şi la Ministerul Educaţiei. Până acum însă nu s-a văzut a apărut însă nici o reacţie care să corecteze greşelile. În plus, reprezentanţii MECTS nu suflă o vorbă nici despre aplicaţie, care după ce în prima zi a fost blocată, acum funcţionează cu intermitenţe. Se petrec şi două ore în faţa calculatorului pentru înregistrarea unui copil.

Până acum în Craiova, părinţii nu s-au prezentat în număr mare la şcoli, însă pentru săptămâna viitoare managerii preconizează aglomeraţii.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     08-02-2012
    Mesaje
    1

    Si daca nu ai? Daca nu folosesti internetul? Daca nici macar nu exista internet in sat? interesant…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.