Chinezii, construcţiile, cenuşa şi minele. Investitorii caută la Craiova afaceri tentante

Chinezii, construcţiile, cenuşa şi minele. Investitorii caută la Craiova afaceri tentante

689
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Chinezii sunt interesaţi de domeniile contrucţiilor şi energiei din regiunea Olteniei, cu precădere din Craiova şi zonele apropiate oraşului, motiv pentru care, astăzi, o delegaţie reprezentând interesul a peste 200 de mari companii de profil din China a venit la Craiova pentru a tatona terenul.

La ora 11.00, grupul de investitori a avut o întrevedere cu primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, manifestându-şi interesul pentru contrucţia de locuinţe, dar şi pentru zonele miniere aflate cât mai aproape de oraş. „Discuţiile de până acum au fost pentru construcţia de apartamente în Craiova. Le-am precizat care sunt preferinţele noastre şi posibilităţile de a intra într-un parteneriat cu dumnealor, în funcţie de care să-şi facă nişte calcule, pentru că noi ne dorim un preţ cât mai mic pentru metrul pătrat”, a precizat primarul Craiovei, care a adăugat că delegaţia a dorit să ştie şi dacă eventualele lucrări ar putea fi realizate cu mână de lucru din China.

Potrivit Olguţei Vasilescu, investitorii au solicitat şi o discuţie cu un reprezentant al Complexului Energetic Oltenia, dar şi de la Camera de Comerţ şi Industrie: „L-am rugat pe domnul Constantin Bălăşoiu să se întâlnească cu dumnealor, pentru că sunt foarte interesaţi de piaţa de energie, iar la ora 17.00, ei se vor întâlni cu preşedintele Camerei de Comerţ, Cristi Dobre, la care vor participa cei mai reprezentativi investitori din zona Craiovei, ca să poată face legături cu firmele din China, care pot să producă, practic, orice, fiind un concern atât de mare”.

Primarul Craiovei a mai precizat că oamenii de afaceri chinezi au dorit să ştie cât de aproape sunt minele de Craiova, dar şi ce fac autorităţile locale cu cenuşa de la CET Işalniţa.

Dacă vizita delegaţiei chineze va avea un final concret, rămâne de văzut.



5 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     31-08-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    22

    bravo sa vina chinezi la noi in tara sa faca ei bani ca noi frecam menta

    :
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    214

    pai daca noi nu avem bani de investit bine inteles ca o sa vina alti daca tu bani de apartament ii joci la pacanele vine altu care a castigat la loto si ii ia cam asa e si cu investitiile astea

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    370

    Ce titlu tare

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-03-2013
    Mesaje
    0

    De ce tocmai in oltenia…? Este zona cea mai saraca a tari,dar si locul unde se produc,cele mai profitabile afaceri…Sa faca ei ,ca noi nu suntem in stare…!

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    134
    Citat Mesaj initiat de ovi.006
    De ce tocmai in oltenia…? Este zona cea mai saraca a tari,dar si locul unde se produc,cele mai profitabile afaceri…Sa faca ei ,ca noi nu suntem in stare…!

    Prietene ai auzit de un judet Caras Severin de pilda _ Adica acel judet a carui populatie e mai putin numeroasa ca a Craiovei si unde industria a disparut datorita edililor sefi (vezi Frunzaverde) un PDL ist convertit la PNL, dar sa revin . . .orasul si judetul cu cea mai veche industrie siderurgica (cuptoarele functionau neintrerupt din 1725 iar in anii de glorie ai PDL 2005 s-au stins). Si mai avea acel oras si industrie de armament si a murit si aceea in timp ce un localnic al lor subinginer (Frunzaverde) era pe rand ministru al apararii, al industriilor sau la sfarsit al turismuluii. Si apropo de turism . . .statiuni ca Herculane, Secu, Garana, 3 Ape etc necalcate de turisti straini, dar cu ministru al turismului din respectivul municipiu Resita. Un judet si un municipiu in stare latenta de deces, acela este un judet si un municipiu foarte slab cotat si fara investitii straine. Doljul si Craiova au o alta viata mult mai dinamica si mai activa, nu trebuie sa fi negetivist, trebuie sa umbli prin tara sa poti face diferenta, sau sa stai mai mult pe internet. Sau alte judete sarmane ale Romaniei sunt ialomita, Ilfov, Calarasi, Teleorman fara industrie, comert, sau cateva din estul tarii. Scuza-mi interventia, dar sunt sigur ca sunt de varsta parintilor tai si prin natura serviciului calatoresc si lucrez in diferite locuri in tara . . .de aceea te rog sa crezi cand iti spun ca merita sa traim aici in Dolj si in Craiova, chiar merita.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.