Grădinițe fără pază

Grădinițe fără pază

711
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nicio grădiniță nu este asigurată cu pază. Informația a fost făcută publică de către seful IPJ Dolj, Nicușor Badea, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de miercuri. Potrivit raportului privind asigurarea protecţiei unităţilor de învăţământ şcolar, prezentat de șeful poliției doljene, în perioada 20 – 28 octombrie au fost controlate 42 licee şi colegii, 252 şcoli generale şi 85 grădiniţe.

Dintre acestea, asigurate cu pază proprie sunt toate liceele şi 41 şcoli generale, iar 10 şcoli generale din mediul urban au paza asigurată de societăţi specializate în domeniu. Pază permanentă au 31 licee şi  21 şcoli din mediul urban. 11 licee şi 22 şcoli generale sunt păzite în afara orelor de curs, iar 8 şcoli din mediul rural au paza asigurată doar pe perioada cursurilor. Nicio grădiniţă nu este asigurată cu pază. Pe de altă parte, 29 licee, 68 şcoli generale şi 11 grădiniţe din mediul urban au optat pentru instalarea unor sisteme de supraveghere video. 9 licee din mediul urban, 29 şcoli şi 14 grădiniţe au montate sisteme de alarmă la efracţie.

În urma descoperirii deficiențelor privind siguranța în școli, Prefectul judeţului Dolj, Elena Costea, a supus aprobării membrilor Colegiului Prefectural un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în vederea creşterii gradului de siguranţă publică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj şi în zona adiacentă acestora. Proiectul a fost aprobat în unanimitate.  “Hotărârea vizează, între altele, intensificarea acţiunilor comune ale Inspectoratului de Poliţie Dolj cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj, Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova, Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova şi Poliţia Locală Craiova, precum şi a controalelor în zona unităţilor şcolare pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, absenteismului şcolar, a faptelor de comerţ ilicit, traficului şi consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, vor fi verificate sistemele de pază şi securitate din şcoli şi vor fi luate măsuri pentru înlăturarea deficienţelor constatate. Totodată, vor fi organizate activităţi specifice pentru prevenirea accidentelor rutiere, inclusiv prin creşterea numărului patrulelor şcolare, având în vedere instalarea sezonului rece”, a declarat prefectul Elena Costea.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.