Ion Prioteasa ameninţă că primăriile doljene vor pune lacătul pe uşă în...

Ion Prioteasa ameninţă că primăriile doljene vor pune lacătul pe uşă în 2012

1.405
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Dolj are informaţii conform cărora Guvernul a alocat un buget pentru Dolj mai mic cu 700 de miliarde lei vechi decât cel din acest an. „Ne uităm şi noi pe documente şi vedem că pe perioada mandatului trecut erau 74 de primari de la PSD şi doar câţiva de la PDL şi alte partide. Acum vedem 49 de primari de la PSD, 35 de primari de la PDL şi 23 de la PNL,”a declarat Preşedintele CJ.

Bugetul mult mai mic alocat pentru Consiliul Judeţean Dolj şi neputinţa de a distribui puţinii bani în funcţie de priorităţi îl nemulţumesc pe Ion Prioteasa. Acesta preconizează că mai multe primării din judeţul Dolj vor pune lacătul pe uşă, neavând fonduri suficiente pentru a funcţiona : „Banii ajung la localităţi prin două modalităţi: de la bugetul consiliului judeţean şi prin hotărâri de guvern. Toate aceste lucruri sunt publice. Mai mult, nu există hotărâre a consiliului judeţean care să nu ajungă la prefect, pentru că el trebuie să dea viza de legalitate.

Ne uităm şi noi pe documente şi vedem că pe perioada mandatului trecut erau 74 de primari de la PSD şi doar câţiva de la PDL şi alte partide. Acum vedem 49 de primari de la PSD, 35 de primari de la PDL şi 23 de la PNL.

Banii alocaţi primăriilor nu se dau pe criterii politice. Nici nu cred că cineva poate să tragă la un moment dat o linie şi să spună că nu ştiu câţi bani s-au dus către primăriile PSD. Sigur, poţi să spui ca s-au dus nu ştiu câţi bani la primăriile PSD, dar şi numărul lor este mai mare.

Avem în continuare această problemă cu alocările de bani din Fondul de rezervă al Guvernului, aflat la dispoziţia premierului Boc care, de altfel, a declarat că banii se vor duce în continuare către primăriile PDL pentru a echilibra nu ştiu ce.

Mai repede aşteptăm să vedem bugetul pe 2012 pentru că, din informaţiile pe care le avem constatăm, judeţul Dolj va avea cu peste 700 de miliarde de lei vechi mai puţin ca în 2011 care, la rândul lui, a avut cu peste 300 de miliarde de lei vechi mai puţin ca în 2010.

Dacă aşa vor sta lucrurile, atunci vor fi primării care vor pune lacătul pe uşă. Cred că asta este marea problemă a judeţului şi nu să ne duelăm în cifre”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Ada Lateş

ada.lates@jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.