Magdalena Bîrlogeanu a „aranjat“ pe bani frumoşi mai multe examene ale unor...

Magdalena Bîrlogeanu a „aranjat“ pe bani frumoşi mai multe examene ale unor studenţi de la Facultatea de Mecanică. Acum este acuzată de trafic de influenţă

576
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Magdalena Bîrlogeanu, technician principal la Laboratorul de Dispozitive, din cadrul Facultăţii de Mecanică din Craiova şi Laurenţiu Dumitru, student în cadrul facultăţii, au fost trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Tehniciana de la Facultatea de Mecanică din Craiova îşi făcuse un obicei din a „aranja“ examenele studenţilor pe bani frumoşi. Prin intermediul lui Laurenţiu Dumitru a reuşit să îşi facă o mică afacere. Practic tânărul era cel care negocia preţul examenlor şi încasa banii. Magdalena Bîrlogeanu intervenea pe lângă profesori, iar astfel totul era ca şi rezolvat.

Studenţii l-au denunţat

Trei stundeţi supăraţi că au cheltuit 2500 de euro şi 1800 de lei pentru a putea promova unele examene l-au denunţat pe Laurenţiu Dumitru la Direcţia Generală Anticorupţie-Serviciul Dolj. Imediat a fost organizat un flagrant, iar acesta a fost prins în flagrant chiar în timp ce pimea bani. De frică a spus cine stă în spatele afacerii.

În locuinţa Magdalenei Bîrlogeanu au fost descoperite mai multe documente şi înscrisuri în care erau menţionate persoanele, examenele şi sumele de bani primite şi remise către profesori, stabilindu-se că, în perioada 2011–2012, a primit de la mai mulţi studenţi 12.000 lei pentru a-i ajuta în promovarea unor examene.

Pe data de 19 martie Magdalena Bîrlogeanu şi Laurenţiu Dumitru vor trebui să răspundă magistraţilor Tribunalului Dolj cu privire la acuzaţiile care le sunt aduse. Cei doi au fost trimişi în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.