Olguţa Vasilescu: „Nu e obligaţia administraţiei să genereze locuri de muncă, dar...

Olguţa Vasilescu: „Nu e obligaţia administraţiei să genereze locuri de muncă, dar e o problemă care ne preocupă”

635
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Întrebată în cadrul unui interviu acordat Agerpres, despre locurile de muncă din Craiova – dat fiind contextul în care Doljul este judeţul din ţară cu cel mai mare număr de şomeri – dacă există vreo posibilitate de a crea noi locuri de muncă în perioada următoare, edilul Craiovei a afirmat că municipalitatea şi-a îndreptat privirea asupra investitorilor, cărora le oferă facilităţi multiple, fără a le impune taxe locale, în speranţa că se vor aşeza în oraş şi vor crea locuri de muncă.

Este o problemă a zonei, cu mai multe cauze: poziţia geografică, pentru că suntem spre sud, starea infrastructurii rutiere, pentru că până acum toate drumurile expres şi autostrăzile au ocolit această zonă. Până acum, suntem municipalitatea din ţară care a creat cele mai multe facilităţi pentru investitori. Vă asigur că nu poate să se laude nimeni cu facilităţile pe care le are Craiova pentru investitori: taxe locale zero, costuri zero pentru autorizaţii de construcţii, am ajuns chiar până acolo încât asigurăm noi plata utilităţilor pentru investiţiile care generează mai mult de 200 de locuri de muncă. Am avut până acum discuţii cu mai mulţi investitori interesaţi de zona de parc industrial. Sigur că deschiderea unei investiţii nu se întâmplă peste noapte, pentru că trebuie construite fabrici. Din fericire, avem şi sprijinul multor ambasade, pentru că am avut întâlniri cu ambasadorii care recomandă investitorilor zona noastră, tocmai pentru că avem aceste facilităţi, salariile în zonă sunt mai mici, ceea ce este avantajos pentru investitori. Deocamdată s-a deschis o fabrică din Canada şi în mod sigur vor mai urma şi altele. Dar aceasta este într-adevăr cea mai mare problemă cu care se confruntă administraţia noastră. Nu neapărat pentru că ar fi obligaţia administraţiei să genereze locuri de muncă, pentru că nu este, dar este o problemă socială care ne preocupă, iar investiţiile se văd şi în bugetul nostru. În momentul în care în localitate ai mai mulţi salariaţi, automat şi încasările la bugetul nostru local sunt mai mari„, a spus Olguţa Vasilescu.

Foto: editie.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-04-2010
    Mesaje
    23

    S-au cam dus locurile de munca promise in campania electorala, deh, era timpul sa se mai spele si minciunile in timp.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    306

    pai ce draq ai promis vacutzo in campanie??

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.