Olguţa Vasilescu: „Problema autobuzelor second-hand cumpărate în 2008 va ajunge la Parchet”

Olguţa Vasilescu: „Problema autobuzelor second-hand cumpărate în 2008 va ajunge la Parchet”

975
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,25)

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, astăzi, că problema celor 40 de autobuze second-hand cumpărate în 2008 de Regia Autonomă de Transport (RAT), cu circa 40.000 de euro bucata, va ajunge la Parchet. În privinţa acestei licitaţii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a solicitat deja o concluzie de oportunitate.

„Avem un raport de la ANAF care ne-a sesizat aceste lucruri, respectiv să prezentăm o concluzie de oportunitate vizavi de această achiziție de autobuze în condițiile în care avizul de oportunitate trebuia dat în momentul în care s-a trecut prin Consiliul Local achiziția de autobuze vechi. Practic, noi, actualul consiliu, ar trebui să spunem că vechiul consiliu a greșit, că de fapt nu era oportună achiziția de autobuze vechi, majoritatea fiind casate a doua zi după ce au ajuns în România și știți cu toții în ce condiții au ajuns: fără documentație, cu șoferi reținuți prin Italia, pentru că nu existau documentele în regulă. Autobuzele respective erau casate în Italia”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Potrivit primarului Craiovei, cel mai probabil problema va ajunge şi pe masa procurorilor. „Probabil că după ce se va face documentația necesară la RAT, va ajunge din nou în Consiliul Local. Problema va ajunge la Parchet, pentru că nu e ceva pe care să vrem să îl acoperim și nici nu avem de ce să acoperim. Este, de fapt, o instituție a statului care ne sesizează o neregulă gravă în ceea ce privește administrarea banului public și este foarte clar că noi nu vom avea altceva de făcut decât să punem la dispoziția organelor competente concluziile noastre cu toată documentația în spate așa cum a fost făcută achiziția respectivă și să răspundă cine a greșit”, a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai afirmat că municipalitatea plăteşte şi acum pentru achiziţia acestor autobuze, care stau în baza RAT pentru că sunt stricate, dar nici nu pot fi casate, pentru că nu rulează.

La dezbaterea pe buget am fost întrebată de un cetățean: Doamnă, dar nu spuneați că luați autobuze noi ? De ce apare în buget achiziție autobuze second hand ? Și am spus că sunt banii pe care noi îi plătim pentru ce s-a achiziționat acum câțiva ani la mâna a doua„, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.



6 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     12-06-2013
    Mesaje
    1

    Ia sa vedem noi ,cum se face ”dreptate”!?

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     23-09-2007
    Mesaje
    202

    40000/buc … 40 buc … superb !! Am muncit ca niste tampiti sa cotizam pentru bagabontelile lui Aurica … `tui pe masa … acum sta la tara acolo si se simte bine. Sper doamna primar sa faceti dreptate si puscariasul sa ajunga inapoi unde ii e locul !!

    Bunul simt si cunoasterea limbii romane sunt obligatorii.
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    150

    Au cumparat niste gunoaie,este unul care nu are nici macar un singur geam,sunt niste patule pe roti cu 0 conditii decente,plus ca mai consuma si cat un tractor.
    O bataie de joc pt cei care calatoresc cu ele.

  4. #4
    Member
    Data de inscriere
     24-02-2009
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    126

    Intr-unul din autobzele rosii (cele din Italia ) mi-a cazut o masca de tabla de cateva kg de sus pe picior (putea sa-mi cada si in cap).

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Locatie
     departe...
    Mesaje
    571

    cine le a cumparat sigur are o casuta frumoasa, acum nu conteaza legea sa fie lege sa nu ierte

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    152
    Citat Mesaj initiat de Laur1
    cine le a cumparat sigur are o casuta frumoasa, acum nu conteaza legea sa fie lege sa nu ierte

    Dupa gratii nu i-ar sta bine? Celui care a bagat mana in banii prostimii care cotizeaza anual cu taxe si impozite?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.