Olt: Doctorul Fulga, găsit vinovat de Comisia de Disciplină a Spitalului

Olt: Doctorul Fulga, găsit vinovat de Comisia de Disciplină a Spitalului

982
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cornel Fulga a fost declarat vinovat de comisia de disciplină a Spitalului, în cazul pacientului din Ganeasa care a murit după ce medicul a refuzat sa îl consulte, crezând că este băut. Rezultatele anchetei au fost transmise către conducerea Spitalului Judetean, care va lua măsurile impuse de Codul Muncii. Fulga riscă să fie exclus din spital.

 

Medicul Cornel Fulga nu l-a primit pe pacientul Marin Mitrache în camera de gardă, nu l-a examinat şi nu i-a prescris niciun tratament. Mai mult decât atât, pacientul a rămas în ambulanţa care îl adusese din Găneasa la spital. Cadrele medicale de la Salvare s-au văzut nevoite să meargă cu bărbatul către secţia Psihiatrie, unde acesta a fost internat. La câteva ore de la internare, pacientul a murit, iar rezultatele medicului legist au arătat că bărbatul suferea de pneumonie şi nu avea alcool în sânge.

Raportul comisiei de disciplină a fost trimis deja către conducerea spitalului, care are ultimul cuvânt. Pentru Fulga, sancţiunea disciplinară poate merge de la reducerea salariului pe o anumită perioadă şi până la desfacerea contractului de muncă. Este pentru a doua oară când doctorul Fulga este găsit vinovat pentru că nu a tratat un pacient. De prima abatare l-a scăpat instanţa, care a dispus revenirea lui în spital.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.