Raport intocmit de Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat la Regia...

Raport intocmit de Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat la Regia de Termoficare Craiova in anul 2002

551
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

In legatura cu comunicatul pe care l-am redactat ieri, despre datoriile imense ale Regiei de Termoficare, asteptam o reactie a primarului si conducerii regiei, nu a partidului care-l sustine in cursa si care ne informeaza ca institutiile de control au facut mai multe controale la Termoficare si nu au gasit nereguli. Dimpotriva, controalele institutiilor statului au depistat incalcari grave ale legii, un jaf fara precedent, dar rezultatele acestor controale au fost ascunse sub pres de Antonie Solomon, ca si datoriile reale ale regiei, de peste 2000 de miliarde lei.

Ne bazam afirmatiile, la fel ca intotdeauna, pe documente si dovezi reale, care nu sunt falsuri sau inscrisuri contrafacute, asa cum de fapt procedeaza conducerea Regiei de Termoficare, acoperita si protejata de primarul Antonie Solomon si de UNPR.

Iata si dezastrul gasit la Termoficare in urma acestor controale. Avem, ca intotdeauna, si documentele acestor controale.

Avem raportul intocmit de Curtea de Conturi, in urma controlului efectuat la Regia de Termoficare Craiova in anul 2002, si inregistrat de aceasta sub nr. 13818/19.12.2002.

Practic intreg raportul este un lant de nereguli si infractiuni economice savarsite de conducerea regiei, din care enumeram:

Cap. I Art. 1.1.2. a) In anii 2001 – 2002, controlul a constatat ca unitatea a inregistrat in evidenta contabila  mijloace fixe preluate de la Primaria Craiova in valoare totala de 7.204.475.009 lei, fara documente de transfer intocmite conform legii.

b) Din verificarea efectuata a rezultat ca unitatea nu a inregistrat in evidenta contabila un numar de trei facturi, emise de Filiala Electrocentrale Craiova in valoare totala de 3.255.162.072 lei, din care 537.376.655 lei Taxa pe Valoarea Adaugata.

c) Controlul Curtii de Conturi a constatat ca, in anul 2001, unitatea nu a inregistrat in evidenta contabila drepturi (creante) in valoare de 2.360.352.327 lei provenind din actiunile judecatoresti intentate de unitate la un numar de 11 asociatii de locatari.

d) S-a constatat ca, in anii 2000-2001, unitatea a inregistrat fara documente legale in evidenta mijloacelor fixe o suma de 2.128.896.284 lei reprezentand contravaloarea unor conturi si a operatiunilor de montaj, achizitionati de asociatiile de locatari/proprietari in numele RA Termoficare Craiova.

Cap. II Art. 2.1. c) Controlul Curtii a constatat ca desi unitatea avea incasate la 30.11.2002 avansuri din subventii in suma de 20.048.271.821 lei, aceasta nu a emis factura fiscala pentru avansurile respective

Cap. III Art. 3.2.2 Din control a rezultat ca datorita fundamentarii necorespunzatoare a tarifului de distributie a energiei termice, in perioada iulie 2001 – decembrie 2002, unitatea a prejudiciat bugetul Consiliului Local al Municipiului Craiova, in aceasta perioada, cu suma de 5.482.211.681 lei.

Recapituland, rezulta ca prin modul defectuos de lucru al regiei, bugetul Consiliului Local a fost prejudiciat in total cu suma de 38.735.734.724 lei.

Cap. IV Art. 4.1.1. Din controlul efectuat a rezultat ca in contul 411 „Clienti” sunt inregistrate debite (contravaloarea agentului termic livrat agentilor economici si asociatiilor de locatari/proprietari) in valoare de 988.932.995 lei care au intrat sub incidenta prescriptiei si pentru care declansarea procedurii de executare silita nu mai este posibila.

Ca urmare a acestor nereguli si infractiuni economice, Regiei de Termoficare i-a fost stabilit un prejudiciu de aproximativ  40.000.000.000 lei, pe care a fost obligata sa-l plateasca. Specificam ca cei aproximativ 40 miliarde lei vechi la nivelul anului 2002, ar fi echivalentul a cel putin 400 miliarde lei la nivelul anului 2012.

Curtea de Conturi specifica in clar ca persoanele care se fac vinovate de absolut toate aceste nereguli si infractiuni economice sunt:

Tudorache Tatian – director

Geanta Olimpia – director economic

Controlul efectuat de catre ANAF, in anul 2010, la Regia de Termoficare Craiova, a stabilit suma de aproximativ 360 miliarde lei vechi, reprezentand la fel ca si in anul 2002, sume neinregistrate in contabilitate sau inregistrate eronat, amenzi, penalitati si imputatii.

De data aceasta conducerea Regiei de Termoficare a ascuns aceasta suma de 360 miliarde lei vechi (alaturi de cei 550 miliarde lei reprezentand panalitati catre CET) in conturile din afara bilantului pentru a nu fi raportate in situatiile financiare si a nu putea fi identificate cu usurinta.

In virtutea acestor clarificari, in urma carora suntem convinsi ca cetatenii Craiovei si-au dat seama de realismul si veridicitatea celor prezentate de noi, ca ne fundamentam toate afirmatiile si comentariile pe documente reale si foarte corecte care pot si consultate si solicitate de catre orice cetatean institutiilor publice, in virtutea accesului liber la informatii, este evident pentru toti cetatenii Craiovei ca cei care mint, dezimformeaza, manipuleaza si sunt vinovati pentru dezastrul in care a ajuns Municipiul Craiova, sunt exact cei care au afirmat aceste lucruri, adica Antonie Solomon impreuna cu clica lui de slugi incompetente si iresponsabile.

Mentionam ca Regia de termoficare este in stare de faliment, ca urmare a jafului la care s-a dedat Antonie Solomon si „cel mai bun director de regie, Tatian Tudorache” si singura speranta a angajatilor sa-si pastreze locul de munca si a craiovenilor sa aiba caldura la iarna este ca guvernul sa intervina de urgenta. Va lucra, oare, Victor Ponta, care este procuror, cu infractorii?



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.