Unirea Principatelor: aspecte instituţionale – conferința susținută la Casa de Cultură

Unirea Principatelor: aspecte instituţionale – conferința susținută la Casa de Cultură

991
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova organizează cu ocazia zilei de 24 ianuarie,  conferinţa  intitulată „Unirea Principatelor: aspecte instituţionale”  ce va fi susţinută de lect. univ. dr. Mihai Ghiţulescu, Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept şi Ştiinte Sociale, Departamentul de Ştiinte Sociale. Conferinţa se va desfășura astăzi, 23 ianuarie 2015, de la ora 18:00, în Salonul Medieval al instituţiei.

Despre ziua de 24 ianuarie, Mihai Ghiţulescu afirmă: „Unirea Principatelor este genul de eveniment istoric despre care se vorbeşte, în general, narativ-festivist. Dubla alegere a lui Cuza, Hora Unirii etc. E clar pentru toată lumea că e momentul zero al statului român modern, dar se uită că un stat reprezintă, înainte de orice, o construcţie instituţională. De aceea, fără a aduce ceva factual, ceva nou (las evenimentele la locul lor), propun o schimbare de perspectivă. Vreau să vorbim mai puţin despre oameni şi fapte şi mai mult despre instituţii. Lucrurile se vor vedea diferit.”

Intrarea publicului este liberă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.