(Video) Interviul săptămânii: Vlad Drăgulescu despre proiectul Capitală Culturală 2021

(Video) Interviul săptămânii: Vlad Drăgulescu despre proiectul Capitală Culturală 2021

2.274
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Pe 11 decembrie, Craiova a primit o mare lovitură pe plan cultural: orașul nostru nu s-a regăsit pe lista scurtă pentru competiția Capitala Culturală 2021. Dacă în primă fază autoritățile s-au resemnat, săptămâna trecută au ieșit la iveală unele neregului și împreună cu alte patru orașe au depus contestații. Așadar roata s-ar putea întoarce, pentru că decizia juriului are doar caracter de recomandare. Ministerul Culturii este factor de decizie și există deja precedente în Europa. „În 22 ianuarie putem avea parte de o cu totul altă listă în funcție de ce va considera Ministerul Culturii. Un exemplu ar fi Spania, unde juriul a decis să meargă trei orașe în finală, iar Ministerul Culturii a invitat șase, sau cazul Belgiei, unde juriul a considerat că trei orașe trebuie să meargă în finală, iar Ministerul Culturii n-a invitat decât un singur oraș care, evident, este și capitală culturală chiar anul acesta“, a declarat Vlad Drăgulescu directorul Filarmonicii Otenia.

 

Indiferent de ce se v-a întâmpla pe 22 ianuarie, reprezentanții Asociației Craiova Capitală Culturală 2021 spun că vor continua proiectul. „Proiectul 2021 este, practic, prospecția a ceea ce ar putea însemna Craiova din viitor. Ea se construiește pas cu pas, zi de zi. Se face treaba asta de trei ani, într-un mod mult mai intens, însă studiile pe care noi le-am făcut și colaboratorii noștri ne-au ajutat să înțelegem mai bine, cu un ochi exterior, ce înseamnă Oltenia și Craiova. Avem o strategie culturală a orașului, în sfârșit, ea va fi urmată, conține foarte multe puncte care nu pot să aducă altceva decât câștig“, a mai spus Vlad Drăgulescu.

 

Filarmonica Oltenia a adus mari plusuri proiectului Capitală Culturală 2021. În această vară, a organizat în aer liber Festivalul ”Craiova Muzicală”, eveniment care a adus mii de iubitori de muzică pe străzile orașului. „Craiova Muuzicală a adus craiovenilor un festival de nouă zile în care au avut parte de 42 de concerte, probabil cel mai amplu festival de muzică clasică din România anului 2015. Asta nu face decât să ne bucure, pentru că am văzut oameni din ce în ce mai mult venind în cele nouă zile de spectacole. Ne-am bucurat să vedem oameni din mai multe segmente de-ale populației, împreună, bucurându-se de același lucru“, a declarat directorul Filarmonicii Oltenia.

 

Un alt eveniment important, poate cel mai important pe plan cutural, are loc în această perioadă, tot la Filarmonica Oltenia. Este vorba despre stagiunea Europa Season, care aduce în fiecare săptămână muzicieni din altă țară.

 

„Europa Season este, într-adevăr, o piatră foarte importantă pentru Craiova 2021 care, multă lume ne-a spus, ne-a transformat deja într-o capitală europeană a muzicii, de această dată pentru că proiectul este unic. Nu s-a întâmplat niciodată ca, în același loc, într-o stagiune, să se întâlnească muzicieni și muzică din cele 28 de țări ale Uniunii Europene“, a spus Vlad Drăgulescu.

 

Interviul intergral în video-ul de mai jos

http://

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.