Alpiniștii craioveni au fost găsiți

Alpiniștii craioveni au fost găsiți

13.206
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cei doi alpiniști din Craiova, dispăruți de sâmbătă în Munții Retezat au fost găsiți de salvatori în zona barajului Gura Apelor. Aceștia sunt în viață, starea lor de sănătate fiind relativ bună, susțin reprezentanții jandarmeriei hunedorene. Vor fi transportati la spital unde starea lor va fi investigată amănunțit.

Alpiniștii le-au spus salvatorilor că au mers încontinuu de sâmbătă. Au încercat să găsească refugiul de la Lacul Bucura, însă din cauza viscolului și a ceții s-au rătăcit.

„Cei doi au spus că vremea nefavorabilă i-a prins pe creastă. Nu mai vedeau la un metru și jumătate în față. Au început să coboare, dar au greșit traseul. Au încercat să găsească refugiul de la Bucura, dar nu au dat de el. Ulterior, au coborât continuu și au ajuns până aproape de lacul de acumulare Gura Apelor”, a spus Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara. Au fost găsiți de un polițist pe drumul care face legătura între Poiana Pelegii, cabana Rotunda și barajul Gura Apelor, în apropierea lacului de acumulare.

Cei doi craioveni au mers la Refugiul Gențiana cu un grup de prieteni. Sâmbătă au plecat un traseu din apropierea vârfului Bucura, însă nu s-au mai întors. Când au văzut că nu se mai întorc, colegii lor au cerut ajutorul Salvamontului. Căutările au fost întrerupte duminică din cauza vremii și au fost reluate în această dimineață.



2 COMENTARII

  1. #1

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22955

    super

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    4252

    FOARTE BINE NOROCOSI.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este să știi să pierzi cu demnitate și să câștigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.