FOTO. S-a deschis Târgul de Crăciun în Craiova. Un milion de luminiţe...

FOTO. S-a deschis Târgul de Crăciun în Craiova. Un milion de luminiţe aprinse, comercianţi din întreaga ţară prezenţi

3,434
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Târgul de Crăciun de la Craiova a fost deschis vineri seara, cele aproape un milion de luminiţe fiind aprinse la ora 18.00.

Atmosfera de poveste a fost deja resimţită de craiovenii care au fost prezenţi în Piața Mihai Viteazul, spectacol artistic și aprinderea iluminatului festiv marcând startul evenimentelor ce vor întreţine perioada sărbătorilor de iarnă.

“Am dorit foarte mult să începem sărbătorile de iarnă cu această festivitate, așa cum se începe în toate orașele Europei, ceva mai devreme, pentru ca imediat după sărbători să se închidă acest minunat parc pe care l-am deschis anul acesta. Sunt peste un milion de luminițe. Este o îmbinare perfectă între un iluminat prețios, în nuanțe de auriu și de argintiu, și tradițiile care sunt prezente în cele peste 60 de căsuțe cu comercianți din toată ţara”, a precizat edilul urbei, Mihail Genoiu.

Cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni, alături de artiștii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiștii Cutiuței Muzicale, care au venit cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar și alături de îndrăgita solistă Nico, toţi au dat veste că se apropie luna cadourilor.

Amplasate în acest an după un concept special, luminițele au acaparat toate privirile, indiferent de vârstă.

„Pigmenți aurii și lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreție și strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul AI Cuza este împodobit cu globuri și sfere de diverse dimensiuni, forme și texturi, fațada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii și ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piața Mihai Viteazu, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care va trona pe patinoar reprezintă un apogeu de prețiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii și medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogățită anul acesta de 3 coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Craiova.

În Căsuțele lui Moș Crăciun din Piața Mihai Viteazu se vor derula numeroase ateliere interactive pentru copii, de la decorare obiecte ceramică, pictură, realizare felicitări, decorare globulețe.

Totodată, ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților.

„Cu tolba plină de produse de tot felul au venit comercianți și artizani din aproape toate regiunile țării: de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila. Craiovenii vor avea de ales, pentru prima oară la Târgul de Crăciun, și dintre bunătățile oferite în truck-urile din Orășelul Copiilor, de pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu”, anunță organizatorii evenimentului.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7636

  Cel mai misto iluminata Craiova de sarbatori a fost pe vremea lu Solomon..

 2. #2
  Gamer
  Data de inscriere
   16-08-2007
  Locatie
   1 MAI
  Mesaje
  506

  Nu s-a schimbat nimic sau sunt pozele de anul trecut

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7639

  Pai luminitele se folosesc aceleasi mai multi ani la rand ori mai schimba firma care are contract cu Primaria Craiova cu cateva luminite, forme etc.. altele folosite prin alte orase anul trecut.. Cateva sunt noi, multe sunt vechi..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.