Cinci grădinițe particulare din Craiova funcționează legal

Cinci grădinițe particulare din Craiova funcționează legal

15.361
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

O grădiniță particulară din Cârcea și cinci din Craiova sunt acreditate sau autorizate pe cel puțin un nivel de învățământ, la nivelul județului Dolj, conform datelor Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Dolj. În total, 18 unități școlare (grădinițe, școli, licee) particulare au funcționat legal în anul școlar 2015-2016. Părinții trebuie să știe că în situația în care își înscriu copiii la o grădiniță neacreditată, personalul unității nu poate fi controlat sau tras la răspundere de inspectorii școlari.screenshot.691

 

Grădinița cu program normal „Ethos“ Craiova, Grădinița romano-catolică „Sfântul Anton“ Craiova, Grădinița cu program normal „Axia“ Craiova – sunt acreditate, iar Grădinița cu program normal „Madona Dudu“ Craiova, Grădinița cu program prelungit „Little Diamonds“ Craiova, Grădinița și Grădinița cu program prelungit „Raykids“ din Cârcea sunt autorizate și pot solicita acreditarea în următorii ani. Acestora li se adaugă și Grădinița ”Mihai Viteazul” care a obținut autorizația în noiembrie 2015, prin ordinul de ministru nr. 5720/12.11.2015 și se poate acredita până în anul școlar 2019-2020 (foto).

 

Potrivit reprezentanților IȘJ Dolj, restul grădinițelor particulare, care nu se regăsesc pe listă, funcționează ilegal. ”În toate aceste unități, inspectorii școlari nu pot controla pregătirea personalului și nu pot interveni nici dacă au loc alte evenimente, spune inspectorul școlar Ani Drăghici.

 

Copiii vor putea fi înregistraţi la grădiniţă, pentru anul şcolar 2016-2017, după ce se termină înscrierile în clasa pregătitoare. Deocamdată, nu a fost stabilită şi comunicată în teritoriu perioada de înscriere a copiilor în învăţământul preşcolar.



5 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     30-01-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    107

    Ce vreti sa spuneti cu titlul? Faptul ca DOAR 5 functioneaza legal?

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-08-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    24

    Adica ? restul sa intelegem ca nu au autorizatie…dar le-a inchis cineva ? …sau le-a obligat cineva sa intre in legalitate? sau sunt lasate sa-si desfasoare activitatea pe riscul parintilor ?

    Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lasa sa votam. a€ Mark Twain
  3. #3

    Adica ? restul sa intelegem ca nu au autorizatie…dar le-a inchis cineva ? …sau le-a obligat cineva sa intre in legalitate? sau sunt lasate sa-si desfasoare activitatea pe riscul parintilor ?

  4. #4

    Bine punctat de domnul Gabriel Gachi

  5. #5

    Si cum ai vrea ca daca vrei sa faci una nu poti lua aprobare iti trebuie o fundatie si relatii la prefect,ajutati fismele romanesti sa gie legale si pe urma tragetile de urechi.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.