Dan Claudiu Dănișor crede că presa gonește studenții de la Universitatea din...

Dan Claudiu Dănișor crede că presa gonește studenții de la Universitatea din Craiova. Și șpaga de la examene?

781
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Într-un interviu acordat cotidianului Jurnalul Olteniei, noului rector al Universităţii din Craiova, Dan Claudiu Dănişor, i-a fost adresată o  întrebare, corectă și legitimă: “Deşi este cea mai importantă instituţie de învăţământ superior din Oltenia, Universitatea din Craiova pierde mulţi absolvenţi de liceu, posibili studenţi, în detrimentul altor centre universitare. Aveţi o strategie de atragere a tinerilor la universitatea noastră?”.

 

Răspunsul dat de Dan Claudiu Dănişor este unul cel puţin şocant. Nu a găsit nici o vină Universităţii din Craiova. În opinia noului rector, singurii care sunt de vină pentru că absolvenţii de liceu nu se înscriu la Universitatea din Craiova, sunt ziariştii, despre care spune că prezintă municipiul într-o lumină proastă.

 

Tinerii pleacă nu pentru că Universitatea din Craiova ar avea o hibă ci pentru că oraşul acesta este văzut ca fiind capitala sud-vestului sălbatic. Cred că ar trebui ca mass-media să ne ajute cu o altfel de prezentare a oraşului, iar noi (n.r. Universitatea din Craiova) să ne străduim să prezentăm oferta educaţională şi cu oportunităţile culturale şi de distracţie din oraş. Studentul nu vine numai la curs, el vine şi la bar. Până acum nu s-a făcut un efort în acest sens, nici de către administraţia locală să ne pună pe noi, ca universitate, în valoare, dar nici noi nu am pus în valoare oraşul”, a declarat Dan Claudiu Dănişor.

 

Dan Claudiu Dănişor ştie foarte bine că Universitatea din Craiova are mai  multe hibe, iar una dintre acestea este şpaga cerută pentru trecerea examenelot. Nu există facultate în cadrul Universităţii din Craiova unde profesorii să nu ia şpagă. Să nu uităm că de curând a fost făcută o arestare în acest sens.

 

Dacă acestea sunt prezentările care îl deranjează pe Dan Claudiu Dănişor, atunci trebuie să înţeleagă că vor continua. Aşa cum presa, cu siguranţă va continua să prezinte orice eveniment care va avea loc în Craiova pentru că aceasta este menirea presei într-un stat democratic, iar Dan Claudiu Dănişor ar trebui să ştie asta.

 

Şi nu ziariştii sunt cei care i-au şpaga câte 100 de euro pe examen, şi nu ei au negociat funcţiile în Universitatea din Craiova. Dacă este deranjat că o parte a presei nu a văzut în el un bun rector, cu astfel de declaraţii confirmă că a avut dreptate.

 

Dan Claudiu Dănişor este un personaj răzbunător, dar dacă el crede că poate duce o luptă cu presa, se înşeală. Orice afirmaţie se va întoarce împotriva lui ca un boomerang. Studenţii nu pleacă din Craiova din cauza presei, ci pentru că în Universitatea din Craiova sunt jupuiţi de bani, iar Dan Claudiu Dănişor ştie foarte bine asta, şi nu va face nimic să elimine acest fenomen infracţional.

 


Sursa: http://ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.