Tinerii din trei comune doljene implicaţi într-un program de dezvoltare comunitară şi...

Tinerii din trei comune doljene implicaţi într-un program de dezvoltare comunitară şi personală

1.009
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Tinerii din comunele doljene: Giubega, Galiciuica, Câmpeni  participă la un program de dezvoltare comunitară şi personală, în cadrul proiectul „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunitățile rurale”.

Beneficiarii acestui proiect sunt 40 de tineri cu vârste între 13 şi 30 de ani. De asemenea, peste 300 de cetăţeni vor afla despre proiect şi vor primi informaţi despre organizarea comunitară, advocacy, voluntariat.

Pornind de la problemele cu care se confruntă tinerii din mediul rural: riscul crescut de a fi supuşi discriminării şi excluziunii sociale şi slaba lor implicare cetăţenească, proiectul vizează dezvoltarea personală a tinerilor de la sate şi dezvoltarea locală a comunităţilor rurale prin participarea publică a tinerilor la procese de organizare comunitară în cele trei comune din Dolj în care se desfăşoară programul.

Scopurile principale al proiectului „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunitățile rurale”, sunt: însușirea unor tehnici simple de dezvoltare comunitară și personală, pentru creșterea capacității de a lupta împotva discriminării, de către tineri lideri din cele trei comunități din județul Dolj şi mobilizare și organizare comunitară în cele trei comunităţi pentru a începe rezolvarea unor probleme identificate în comunitate, probleme care împiedică dezvoltarea comunitară și perpetuează discriminarea membrilor comunității.

Rezultatele așteptate în urma derulării acestui proiect se referă la: dezvoltarea cetățeniei active în cele trei comunități, promovarea valorilor democratice și construirea capacității de advocacy a tinerilor cetățeni, creșterea capacității grupurilor vulnerabile din cele trei comune, dezvoltarea ONG-urilor de la nivel local.

Proiectul „Participarea publică antidiscriminare a tinerilor din comunităţile rurale” este derulat de Asociaţia Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă (Giubega, Dolj) şi a fost ales ca exemplu de bună practică de Youth Partnership – Parteneriatul între Consiliul Europei şi Comisia Europeană în domeniul tineretului. Metodologia de lucru şi activitatile proiectului sunt prezentate în această perioadă, 25-28 noiembrie 2014, la Malta, în cadrul Conferinţei ”Conference on the role of youth work in supporting young people in vulnerable situations”.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.