Craiova: Deținuții au făcut revoltă în Penitenciarul de Maximă Siguranță

Craiova: Deținuții au făcut revoltă în Penitenciarul de Maximă Siguranță

1.852
31
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 2,75)

Trei deținuți încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova s-au revoltat, duminică, 20 decembrie, și au dat foc saltelelor, au spart geamurile și obiectele sanitare. Aceștia s-au arătat nemulțumiți de programul de difuzare a semnalului TV.

 

În urma protestului celor trei, alte patru persoane aflate în cadrul camerei de deținere li s-au alăturat. ”În data de 20 decembrie 2015, ora 00:05, trei deținuți au distrus bunurile aflate în camera de deținere, antrenând în aceasta formă de protest și alte patru persoane din cadrul secției de deținere în care sunt cazați. Aceștia au contestat programul de difuzare a semnalului TV, luni-vineri până la 23:00, sâmbăta până la ora 24:00, iar duminica până la ora 23:00”, a precizat Marian Gînjoveanu, purtător de cuvânt, subcomisar de penitenciare.

Revolta a fost oprită cu ajutorul mascaților, care au stins focul și au imobilizat deținuții.

 

Potrivit liderului Sindicatului ”Solidaritatea” Penitenciarul Craiova, Radu Şchiopu, ”deținuții au perturbat liniștea cu ţipete, înjurături și au dat foc unei saltele“. Ulterior, trei dintre deţinuţii revoltați au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost trimiși la infirmerie.

 

În urma incidentului, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. În acest caz se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, ultraj și eventual abuz în serviciu. La nivelul penitenciarului a fost declanșată o cercetare administrativă, pentru a stabili circumstanțele producerii acestui eveniment.



31 COMENTARII

  1. #21
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    3019

    Asta este culmea vor semnal sa se duca la ocna sau castrati consuma bani degeaba

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #22

    Nisipeanu Arthur Cap de porc MA ROG ca tu sa ai sansa sa participi din postura de detinut la construirea a mii de km !

  3. #23
  4. #24

    Margareta Florica daca ai sti sa citesti corect ai vedea ca sunt chiar din craiova. de cat rimo te ai liberat?

  5. #25
  6. #26

    Doru Mihai Esti un TARTAN CORUPT cu IQ de parameci !

  7. #27

    Doru Mihai MAGRAONULE esti la specializare la Tg. Ocna !

  8. #28

    Margareta Florica orice ai zice, e clar ca esti un URS care a trecut pe la pms. nu te jignesc pt ca nu ma.cobor la.mintea ta. ai ramas cu traume de acolo. imi pare rau pt tn

  9. #29

    ce trb are tg ocna cu academia?

  10. #30

    Doru Mihai Sunt din sistem CORUPTULE, o sa fiu bucuroasa sa te anchetez ca pe Valentin Alexe !

  11. #31

    Doru Mihai Ofiţerul de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova Andy Valentin Alexe, prins în octombrie 2013 cu o şpagă de 750 de euro şi trimis în judecată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru luare de mită, trafic de influenţă şi constituirea unui grup infracţional organizat, a fost găsit vinovat. Magistraţii Tribunalului Dolj au pronunţat miercuri, 16 decembrie a.c., sentinţa prin care Alexe a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. URMEZI ……Te astept !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.