Pericol de moarte pe un șantier din Răcari. ITM Dolj a oprit...

Pericol de moarte pe un șantier din Răcari. ITM Dolj a oprit activitatea

1.562
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Inspectorii de muncă doljeni au sistat activitatea pe un șantier deschis pe raza localității Răcari, în care se efectuau săpături, întrucât muncitorii nu au asigurat malurile și exista riscul ca pământul să se surpe peste ei. Totodată, ITM Dolj a dispus oprirea din funcțiune a trei echipamente de muncă – două în cadrul unor service-uri auto și altul într-o brutărie – pentru că viața angajaților era pusă în pericol. De la începutul acestei luni, agenții economici din Dolj au transmis ITM că au avut loc nouă evenimente, dintre care unul soldat cu vătămare corporală a unui angajat care și-a strivit degetele, dar și două cu decese. 

divizator

 

A curs cu amenzi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj. Inspectorii au făcut, în perioada 1-17 noiembrie a.c., nu mai puțin de 85 de acțiuni de control în domeniul securității și sănătății în muncă. Pentru că au găsit multe neconformități, au fost dispuse 98 de măsuri obligatorii de remediere a deficiențelor constatate și aplicate 72de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 98.000 de lei.

 

Canalizare periculoasă, la Răcari

 

Inspectorii de muncă au mers în județ și au verificat mai multe șantiere de lucru. Printre ele s-a numărat și cel deschis în comuna Răcari, unde se fac săpături pentru introducerea rețelei de canalizare. Pentru că muncitorii nu au asigurat malurile de pământ împotriva surpării, riscându-și viața, a fost oprit de urgență lucrul până când firma va înlătura pericolul pentru proprii angajați.

 

Nereguli în două service-uri auto și o brutărie

 

Instalațiile de lucru din două service-uri auto din Craiova și unul dintr-o brutărie au fost oprite pentru că lucrătorii nu erau în siguranță, mai ales că, în cazul brutăriei, a avut deja loc un accident de muncă, după ce un angajat și-a strivit degetele într-un divizor de aluat. Pe de altă parte, sistată a fost și întreaga activitate a unei societăți care activa în domeniul agriculturii, deoarece nu avea autorizație de lucru privind securitatea în muncă.

itm-300x225

 

Vânzător găsit spânzurat în magazin

 

În această perioadă, angajatorii au comunicat către I.T.M. Dolj că au avut loc nouă evenimente, din care unul soldat cu vătămare corporală, cel din brutăria unde o persoană și-a strivit degetele, și două cu deces. ”O persoană a murit la serviciu din cauza unui infarct, iar o alta s-a spânzurat. Este vorba despre un bărbat care lucra ca vânzător la un magazin și a fost găsit spânzurat în incinta acestuia. Acestea vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă după finalizarea cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă”, a precizat Adina Boboș, purtător de cuvânt în cadrul ITM Dolj.

 

Fotografii simbol



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.