(VIDEO) Te-am sunat sa-ti spun ca sunt OK!

(VIDEO) Te-am sunat sa-ti spun ca sunt OK!

1.101
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

„Te-am sunat sa-ti spun ca sunt OK!” este Campania de prevenire a inselaciunilor prin telefon lansată, astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, la iniţiativa Secţiei 5 Poliţie Craioviţa Nouă, cu scopul de a conștientiza populația asupra eventualelor înșelăciuni prin telefon. Lansarea a avut loc în prezența Nataşei Raab – actriţă a Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, care a şi apărut in videolipul de promovare a campaniei.

 

Pagina interioara

Specialiştii sociologi de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Dolj au conturat profilul victimelor care cad pradă înșelăciunilor prin telefon: persoanele singure acasă pe timpul zilei, înclinate să reacţioneze mai mult emoţional şi mai puţin raţional la stimuli cu conţinut afectiv (femei, pensionari).

 

Ca atare, luând în considerare aceste aspecte, dar și tendinţa ascendentă a numărului de înşelăciuni prin telefon, înregistrată la nivel naţional, s-a ajuns la convingerea că o iniţiativă cât se poate de profesionistă, fermă şi cu impact cât mai mare în rândul persoanelor – potenţiale victime ale acestor infractori – este mai mult decât necesară, chiar obligatorie.

 

Intenţia poliţiştilor craioveni este de a depăşi nivelul unei simple campanii de prevenire a unui anumit tip de infracţiune, ci se doreşte ca, prin promovarea ideilor proiectului să se realizeze un impact emoţional în minţile şi sufletele celor care vor intra în interacţiune cu materialele, să îi facem să realizeze cât de important poate fi chiar şi un simplu telefon adresat părinţilor sau bunicilor, chiar şi fără un motiv anume”, a apreciat comisarul şef de poliţie Adrian Căpraru, șeful Secției 5 Craiovița Nouă.

 

În anul 2014 au fost sesizate 38 de infracţiuni de înșelăciune prin telefon, 4 săvârşite sub forma tentativei. Majoritatea faptelor, 32 (84,2%), au vizat persoane din municipiul reședinta de județ, 5 (13,2%) au avut ca victime cetățeni din mediul urban mic (orasele sub 100.000 de locuitori), iar 1 (2,6%) o persoană din mediul rural. În urma cercetărilor efectuate au fost identificaţi 5 autori ai infracţiunilor (3 încarceraţi în Penitenciarele Giurgiu şi Galaţi) precum şi 11 complici şi 4 tăinuitori, faţă de care s-a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore.

 

 



2 COMENTARII

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     30-09-2009
    Mesaje
    98

    atat.

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3897

    pacat de acei batrini singuri.puscarie pt cei ce le distrug linistea

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.