Traficanţi de droguri care vindeau marfa în Craiova, Vâlcea şi Piteşti, urmăriţi...

Traficanţi de droguri care vindeau marfa în Craiova, Vâlcea şi Piteşti, urmăriţi penal

1.044
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Patru persoane au fost prinse în flagrant de lucrătorii DIICIT – Biroul Teritorial Olt în timp ce ridicau un colet trimis din Spania, în care se aflau aproximativ 6 kg muguri de cannabis. În total, 12 traficanţi şi 64 de consumatori au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, introducere în țară fără drept de droguri de risc, finanțarea săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. 

Flagrantul a fost organizat ieri dimineaţă, la o agenţie de turism de pe Strada Primăverii din Slatina, de unde cei patru tineri trebuiau să ridice două colete în care se aflau 12 pachete cu fragmente vegetale, despre care anchetatorii spun că ar fi muguri de cannabis. Oamenii legii au confiscat drogurile şi i-au săltat pe cei care urmau să le ridice. Ulterior, ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii la locuinţele membrilor unui grup infracţional specializat în trafic şi consum de droguri. Oamenii legii au ridicat o armă, cartuşe, două laptop-uri, telefoane mobile şi mai multe înscrisuri.

Anchetatorii susțin că, în perioada 2013—2014, membrii grupării au introdus în țară și comercializat aproximativ 15 kg muguri de cannabis. 

Începând cu anul 2013, o parte din membrii grupării au pus bazele unui grup de criminalitate organizată care avea ca principală activitate traficul de droguri (cannabis) din Spania, acestea fiind procurate prin finanțare proprie și introduse fraudulos în România. Drogurile erau comercializate pe raza județelor Olt, Dolj, Argeș și a municipiilor Craiova, Pitești și Râmnicu Vâlcea cu sume cuprinse între 35 și 60 lei/g.

O parte din membrii grupului se ocupa cu procurarea drogurilor din Spania și asigura introducerea ilegală a acestora în țară, fie prin colete trimise prin firme de curierat, fie transportate în bagajele personale, în timp ce alți membri se ocupau de păstrarea drogurilor în locuințele personale și ulterior de distribuirea acestora.

Aceștia și-au format un cerc de cumpărători, compus din 64 de persoane, față de care există suspiciunea că au procurat și consumat diferite cantități de droguri. La sediul DIICOT — BT Olt urmează să fie audiate 100 de persoane.

 



5 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    271

    ce dobitoci, le-a fost lene sa-l trimita pe unu cu low cost sa ia pachetul.

  2. #2
    A%%
    Oldtimer
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    1200
    Citat Mesaj initiat de kartman
    ce dobitoci, le-a fost lene sa-l trimita pe unu cu low cost sa ia pachetul.

    Erau urmăriți demult. Se merge pe fir, de la consumatori, deci nu contează cum transporți.
    Te lasă să trimiți cum vrei etc.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     12-12-2012
    Mesaje
    148

    ”trafic de droguri de risc” priceless.

    ''I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiots.'' Albert Einstein. That day is today.
  4. #4
    Gamer
    Data de inscriere
     27-03-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    624

    Astia nu stiu ca exista tari cu drogul asta legalizat si nu reprezinta niciun risc

  5. #5
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2396

    Bong bong..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.