Gradul de absorbție pentru Programul Operațional Regional a crescut la 29,56%

Gradul de absorbție pentru Programul Operațional Regional a crescut la 29,56%

709
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Programul Operațional Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a ajuns la un grad de absorbție de 29,56%. Creșterea față de sfârșitul lunii aprilie este de aproape 5 puncte procentuale și se datorează ultimelor plăți efectuate de Comisia Europeană (CE).

Astfel, zilele trecute, serviciile CE au efectuat plata a circa 142 milioane de euro în contul acestui program, suma totală rambursată până în prezent pentru POR ajungând la 1,1 miliarde euro. Plățile reprezintă acceptul Comisiei pentru declarațiile de cheltuieli transmise de MDRAP în ultimele săptămâni, aferente cererilor de rambursare autorizate și decontate de către minister beneficiarilor.

Alte declarații de cheltuieli, în sumă de 90 milioane de euro, au fost lansate în această lună de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional, din cadrul MDRAP, în procesul intern de certificare, urmând să ajungă la Comisia Europeană pentru procesare.

La această dată, rata plăților interne efectuate de minister către beneficiari în cadrul POR este de 40%.

Sursa: MDRAP



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.