Doi ani de închisoare cu suspendare pentru vameşii care au furat sute...

Doi ani de închisoare cu suspendare pentru vameşii care au furat sute de baxuri de ţigări

578
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
Poliţiştii de la Vama Bechet, care au furat în anul 2008 mai multe baxuri de ţigări au fost condamnaţi definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa a fost dată ieri de către Înaşta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Ofiţerii Florin Nicula, Liviu Gheorghiţă, dar şi agenţii Ion Glăvan, Nicu Osiceanu, Ştefan Diaconu şi Eleodor Cojocaru au fost cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Anchetatorii au stabilit că vameşii au reuşit să pună mână pe o captură impresionantă de ţigări de contrabandă, doar că unele cartuşe de ţigări au dispărut fără urmă.

Ţigăriel au fost aruncate în curtea familiei Stîngăcioiu de către  Ion Glăvan, Nicu Osiceanu, Ştefan Diaconu şi Eleodor Cojocaru. Marfa era recuperată de către  Petre şi Florea Stângaciu şi depozitate în pivniţa locuinţei. În urma percheziţiilor făcute de anchetatori acasă la familia Stângaciu, au fost descoperite 15.875 de pachete de ţigări Marlboro şi 3.826 de pachete de Jin Ling, netimbrate.

Procurorii au trimis în judecată zece persoane în anul 2009, toate acuzat de furt calificat, fals intelectual şi uz de fals. Curtea de Apel din Craiova i-a găsit nevinovaţi pe inculpaţi.

Procurorii au făcut imediat recurs nemulţumiţi de sentinţa dată, iar ieri judecătorii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Magistraţii i-au găsit vinovaţi de furt calificat pe toţi cei şase poliţişti de frontieră şi pe Petre şi Florea Stângaciu. Au primit câte doi ani de închisoare cu suspendare. Sentinţa dată de către judecătorii de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie este definitivă.

 

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.