Olguța Vasilescu afirmă despre OUG 13 că ”toţi românii şi-au dat seama...

Olguța Vasilescu afirmă despre OUG 13 că ”toţi românii şi-au dat seama că a fost necesară”

14.249
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că OUG 13/2017 de modificare a codurilor penale „a fost o ordonanţă necesară şi care oricum va trebui să fie aplicabilă într-o formă sau alta de Parlamentul României”. Vasilescu susține că abrogarea acesteia a dus România în situaţia în care să se dezincrimineze abuzul în serviciu și că toți românii și-au dat seama că era necesară.

 

Agerpres: Cum comentaţi aprobarea Ordonanţei 13 şi efectele generate de aceasta în societate?
Lia Olguţa Vasilescu: Aprobarea ordonanţei sau abrogarea ordonanţei?

Agerpres: Şi aprobarea şi abrogarea?
Lia Olguţa Vasilescu: Eu cred că toţi românii şi-au dat seama că a fost o ordonanţă necesară şi care oricum va trebui să fie aplicabilă într-o formă sau alta de Parlamentul României. Atât timp cât ai o decizie a Curţii Constituţionale care te obligă ca, în termen de 45 de zile, să adopţi o măsură vizavi de abuzul în serviciu sau vizavi de conflictul de interese sau vizavi de celelalte articole care erau în ordonanţă mai devreme sau mai târziu tot acolo se va ajunge. Din păcate, faptul că s-a abrogat această ordonanţă de urgenţă a dus România în situaţia în care să se dezincrimineze abuzul în serviciu. Şi cred că acesta nu şi-a dorit niciunul dintre cei care au ieşit în piaţă.

Agerpres: Ce se va întâmpla cu părinţii care şi-au scos copiii la proteste?
Lia Olguţa Vasilescu: Este o întrebare pe care nu trebuie să o adresaţi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale pentru că nu noi suntem cei în drept să ne ocupăm de acest lucru. A fost o confuzie generală în sensul că nouă ni s-au cerut de către mass-media pe Legea 544 din 2001 răspunsuri vizavi de numărul de sesizări care s-au formulat către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiilor. A fost singura măsură pe care noi am luat-o, ca să cerem ANPDCA să ne spună numărul de sesizări care s-au făcut de persoane fizice, ONG sau chiar instituţii de presă şi să îl dăm mai departe presei. În ceea ce priveşte măsurile care se pot lua acestea sunt aplicate doar de Poliţie. Nu are nicio legătură Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale. Este o precizare pe care am făcut-o de 1000 de ori şi de fiecare dată s-a interpretat cu totul şi cu totul altfel.

 

OUG 13/2017 a fost abrogată prin lege. Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi „pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat. Din sală a lipsit de la vot preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şedinţa de plen fiind condusă de vicepreşedintele Petru Vlase.


3 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6635

    N-ai ce sa faci. E dusa. E in lumea ei, o lume rosiatica, plina de turci, rusi, arabi, mohamedani, cretini ordodocsi falsi, tigani, romani hoti, infractori, mafie. Pacat ca toti astia sunt in Parlamentul Romniei… parlament al Romaniei devenit cartelul hotiei..

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    224

    Toti si-au dat seama, mai putin cei care au iesit in strada

    uameni e prosti
  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     05-09-2013
    Mesaje
    0

    N-ai cum sa nu te crucești, și te-ntrebi asa-ntro doară ,Cum dracu or fi ajuns,ăstia sa conducă o tara?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.