Bătălie strânsă pentru șefia PNL Craiova

Bătălie strânsă pentru șefia PNL Craiova

14.558
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

După ce a ieșit răzmeliță în urma numirii lui Mario Ovidiu Oprea la șefia PNL Craiova, duminică se organizează alegeri. Dacă foștii liberali voteaza cu unul din parlamentarii Ionuț Stroe sau Mario Ovidiu Oprea, lucrurile s-au complicat în ceea ce-i privește pe foștii PDL-iși, mult mai bine organizați și mai numeroși. Marcel Marcea, un PDL-ist cu ștate vechi și popular printre membrii partidului a produs surpriza și s-a înscris în cursa pentru șefia organizației Craiova. Acum tabăra democrat-liberală nu mai știe pe cine să voteze: pe Marcel Marcea care e „al lor” sau Mario-Ovidiu Oprea, candidatul susținut de actuala conducere Giugea-Stoica.

Dacă nu apărea în peisaj Marcel Marcea, lucrurile erau clare: Mario Ovidiu Oprea câștiga detașat. Acum însă, bătalia care se dă pentru supremația la Craiova este una crâncenă. Cine va conduce organizația municipală vom afla duminică, 2 aprilie, când toți membrii PNL Craiova care au cotizația plătită la zi își pot exprima votul, de la ora 11, la Casa Studenților.

I-am întrebat pe cei trei candidați ce i-a împins să candideze și mai ales care ar fi motivele pentru care colegii lor ar trebui să le ofere votul. Pentru a nu fi acuzați de părtinirea vreunuia dintre ei am decis publicarea declarațiilor în ordine alfabetică.

 

„Am demonstrat în toată cariera mea politică faptul ca am fost un om corect față de partid, față de organizație, față de oameni și mai ales față de ideea de opoziție, pentru că rolul PNL este să facă opoziție la PSD. La proteste, oamenii din stradă ne-au reproșat că nu facem opoziție, ne-au reproșat că PSD e atât de mare și puternic pentru că PNL nu a fost convigător prin candidați, prin oferta pe care au făcut-o craiovenilor. Pentru că în momentul în care am avut o ofertă corectă și am făcut opoziție, vedeți cazul Marian Jean Marinescu, când craiovenii au fost într-un număr foarte mare alături de noi (n.r în 2004 eurodeputatul a obținut în turul doi 48,4 % din voturi pentru Primăria Craiova)”, a declarat Marcel Marcea.

 

„Îmi place să cred că sunt suma așteptărilor tuturor celor care spun „vrem altceva”. Susținerea filialei înseamnă girul pentru o candidatură dorită și un partid care va redeveni Cineva. Sunt pregatit să intru în competiție pentru Primăria Craiovei cu hotărâre și este momentul să demonstrez că am învățat multe și pot să fac multe. Politica de război nu este o șansă de reușită, însă reconstrucția liberală a Craiovei poate fi povestea de succes de care avem nevoie toți”, a spus Mario Ovidiu Oprea.

 

„Voi candida la presedintia organizației PNL Craiova indiferent de modul in care se grabesc unii sa faca alegerile, generând si profitand de pe urma unui climat tensionat impus.
Nu voi accepta insa ca PNL sa revina la „cooperative” si la decizii luate prin comportamente arbitrare și abuzive. Suntem obligati sa ne curațim de astfel de comportamente.
Voi candida pentru ca PNL Craiova are nevoie de o conduită corectă, elegantă, deschisă catre dialog şi competitie internă, deschisă către societate, adaptată la agenda și solicitările ei. Oamenii din PNL Craiova au nevoie de remotivare și încredere. Iar eu pot fi garantul acestui mod de a face politica. Le mulțumesc tuturor celor care mă susțin, îi simt alături mai mult ca oricând. Fac politică și sunt exemplu public, sunt obligat să fiu curajos, onest şi educat. Ma intreb insă cum pot unii sa creadă ca vor putea convinge electoratul cand in interior folosesc tehnici invechite, antiliberale si nedemocratice pentru a se fixa pe diverse functii. Respectul si functiile se castigă!” ne-a spus Ionuț Stroe. 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     22-11-2006
    Mesaje
    113

    Asta sunt vorbe. Ce planuri (realiste) au pentru Craiova ?Generalitatile trebuie excluse din start.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.