Informatii referendum

Informatii referendum

577
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Informatii privind organizarea referendumului naţional din 29.07.2012

Instituţia Prefectului Judeţului Dolj a luat toate măsurile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui României, din data de 29 iulie 2012.
Astfel, până la această dată, prin Ordin al Prefectului a fost constituită Comisia Tehnică la nivelul judeţului Dolj, care va urmări îndeplinirea măsurilor de organizare şi desfăşurare a referendumului naţional.
De asemenea, a fost întocmită şi transmisă Tribunalului Dolj lista cu alți juriști decât judecători și procurori, care nu fac parte din niciun partid politic, precum și lista cu alte persoane decât juriști, cu o reputație neștirbită care nu fac parte din niciun partid politic, din care urmează să fie desemnați președinții birourilor electorale ale secţiilor de votare, conform propunerilor transmise de primari.
“A fost întocmită lista cu juriştii şi alte persoane care şi-au exprimat intenţia de a conduce birourile electorale ale secţiilor de votare. Ea se află la Tribunalul Dolj. Trebuie spus, pe de altă parte, că Instituţia Prefectului a fost obligată ca în termen de 48 de ore de la anunţarea referendumului să depună această listă”, a declarat Prefectul Judeţului Dolj, Elena Costea.
Biroul Electoral Judeţean Dolj va funcţiona în incinta Palatului Administrativ. Sediul Biroului Electoral Judeţean a fost deja asigurat şi dotat.
La nivelul judeţului Dolj vor fi disponibile 519 secţii şi localuri de vot. Acestea vor fi delimitate, numerotate şi aduse la cunoştinţa publică până la data de 12 iulie.
“Pentru buna desfăşurare a referendumului şi pentru că termenele sunt foarte strânse, cu aprobarea ministrului Administraţiei, domnul Victor Paul Dobre, vom păstra aceleaşi secţii de votare ca şi la alegerile locale din 10 iunie”, a menţionat Elena Costea, Prefectul Judeţului Dolj.
În cel mai scurt timp, va fi organizată instruirea primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a referendumului naţional din data de 29 iulie 2012.
Instituţia Prefectului Judeţului Dolj va asigura confecţionarea ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie, a ştampilelor de control ale secţiilor de votare precum şi achiziţionarea tuşului, tuşierelor şi a celorlalte materiale necesare votării.
Potrivit normelor în vigoare, Instituţia Prefectului va asigura şi plata indemnizaţiei preşedintelui Biroului Electoral Judeţean şi a membrilor acestuia, a preşedinţilor şi membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi a statisticienilor, informaticienilor şi personalului tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de activitatea acestor birouri.
Pe parcursul desfăşurării campaniei electorale, precum şi în ziua referendumului naţional, Instituţia Prefectului Judeţului Dolj, împreună cu structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, va asigura ordinea şi liniştea publică în toate localităţile judeţului, precum şi paza secţiilor de votare, transportul şi paza buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.