PNL se întărește cu încă 2 membri

PNL se întărește cu încă 2 membri

11.613
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

PNL Dolj a susţinut astăzi o conferință de presă la care au participat senatorul Mario Ovidiu Oprea – președintele PNL Craiova, Mihai Firică – preşedintele Comisiei de Cultură a PNL Dolj și doi noi membri ai PNL – Luciana Ionescu și Ionuţ Cîmpeanu. Conferinţa de presă a debutat cu un moment de reculegere ţinut în memoria Regelui Mihai I al României.

Cei doi noi membri au fost prezentați de preşedintele PNL Craiova, senatorul Mario Ovidiu Oprea: ”Ne bucurăm că doamna Luciana Ionescu şi domnul Ionuţ Cîmpeanu s-au alăturat partidului nostru. Luciana Ionescu este de profesie jurist, iar Ionuţ Cîmpeanu este expert în accesarea fondurilor europene. La sfârșitul acestei săptămâni cei doi au fost cooptați în organizaţia municipală al PNL. Sunt doi oameni cu expertiză de la care aşteptăm să genereze proiecte pentru craioveni şi pentru judeţul Dolj.

Luciana Ionescu a declarat: „Vreau să mulţumesc colegilor din Partidul Naţional Liberal pentru deschiderea pe care o au faţă de mine. Am absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Facultatea de Drept din Craiova. Am un Master în Securitate Naţională şi Euro-atlantică, iar momentan îmi completez studiile cu un Master în Ştiinţe Administrative la Facultatea de Drept. În partid doresc să fiu cât mai activă, cât mai implicată şi îmi voi folosi toate abilităţile şi pregătirea profesională acolo unde va fi nevoie de mine. Doresc să mă implic în departamentul de comunicare ţinând cont de faptul că am lucrat pentru o perioadă de timp în presă, cât şi în departamentul juridic , fiind de profesie jurist. Mi-aş dori ca implicarea mea în politică să fie un exemplu şi un îndemn pentru tinerii interesaţi de spaţiul politic, să se responsabilizeze şi să conştientizeze faptul că soarta oraşului este în mâinile noastre, ale tinerilor.

Ionuţ Cîmpeanu a declarat: „Orice partid trebuie să aibă oameni pregătiţi, asumaţi într-o misiune clară, în domeniul atragerii fondurilor europene. Partidul Naţional Liberal trebuie să fie principalul promotor al investiţiilor comunitare. Planul meu este acela de a pune la punct o strategie pentru a acorda sprijin atât autorităţilor publice locale cât şi cetăţenilor pentru accesarea fondurilor comunitare. Tot ceea ce trebuie să facem noi, şi aici intervine implicarea politică, este să determinăm oamenii cheie din administraţiile publice să înţeleagă faptul că au nevoie de fonduri comunitare şi să aibă deschidere maximă pentru acest subiect. Trebuie să le arătăm oamenilor cum pot trăi mai bine prin investiţii europene în fiecare localitate. Nu ne mai permitem să pierdem nicio oportunitate de finanţare în nicio comună, oraş sau municipiu din judeţul nostru.

Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova va avea un muzeu prin transformarea Casei Bibescu, propunere facută de Mihai Firică, preşedintele Comisiei de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL Dolj. „Iniţiativa înfiinţării Muzeului Parcului “Nicolae Romanescu” a pornit de la nevoia de promovare a moştenirii culturale a Craiovei şi de punere în valoare a istoriei unui monument aflat pe lista Patrimoniului cultural naţional al României – DJ-II-a-A-07294. Organizarea unui muzeu al parcului reprezintă modul eficient de a promova turismul cultural prin oferirea de informaţii detaliate despre construcţia unui ansamblu peisagistic, ale cărui planuri au primit Medalia de Aur la Expoziţiei Mondială de la Paris în 1900, putând fi creat un site cu prezentarea istoriei Casei Bibescu şi a parcului, incluzând şi tururi virtuale. Muzeul va găzdui un magazin cu suveniruri, broşuri, monografii şi albume fotografice, cărti şi DVD-uri, precum şi ghiduri pentru vizitatorii parcului. Casa Bibescu va fi redată publicului prin sporirea gradului de accesibilitate, deoarece în acest moment are statutul de casă de oaspeţi, nepotrivit în condiţiile în care alăturat s-a reconstruit un teatru de vară şi se organizează spectacole. Posibilitatea oficializării de căsătorii va putea fi păstrată, dacă autorităţile locale vor decide în acest sens, însă până în prezent sumele acumulate din această activitate nu sunt semnificative. Punct veritabil de informare culturală, viitorul muzeu va organiza diverse evenimente în colaborare cu celelalte instituţii de cultură din subordinea Primăriei Craiova şi din judeţul Dolj, precum şi cu uniunile de creaţie”, a precizat Mihai Firică.

Reamintim că de-a lungul timpului au fost oaspeţi ai Casei Bibescu figuri istorice importante, cum ar fi Alexandru Ioan Cuza, Elena Cuza, Mihail Kogălniceanu, ambasadorii Marii Britanii şi Franţei de la 1858, Eril Bulwer şi. L. Beclard, Regele Carol I, Regele Ferdinand ş.a. O eventuală expoziţie permanentă dedicată construirii parcului ar valorifica un fond documentar de excepţie existent în arhivele Bibliotecii „Aman” şi al Muzeului „Olteniei” din Craiova.

Propunerea a fost completată de necesara revenire la denumirile de odinioară ale aleilor şi zonelor atractive ale parcului şi de amplasarea de plăcuţe: Calea Regele Carol I, Calea Principele Ferdinand, Calea Carmen Silva, Insula Regina Elisabeta, Calea Brâncovenilor, Calea Basarabilor, Calea Ştirbey, Aleea Aman, Aleea Jules Michelet, Aleea Edgar Quinet, Aleea Principesa Maria, Aleea Principele Nicolae, Ocolul Principele Carol, Aleea Bibeştilor, Aleea Brăndeştilor, Aleea Gh. Chiţu. Punerea în practică a propunerii liberalilor craioveni ar reprezenta o reparaţie morală şi o cinstire a memoriei marilor personalităţi care şi-au adus contribuţia prin donaţii şi promovarea Parcului „Nicolae Romanescu” la făurirea unei bijuterii arhitecturale de nivel mondial.

La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea a vorbit depre proiectul legii bugetului de stat pentru 2018 : „În acest moment se dezbat amendamentele depuse la acest proiect şi PSD dovedeşte nu numai că s-a răzgândit în ceea ce priveşte programul de guvernare, ci şi că este împotriva lui. Ne aflăm în situaţia în care avem o creştere economică bazată pe consum, avem o serie de preţuri care au crescut, rata inflaţiei a crescut de la 0 la 2,7%, deficitele comerciale şi de cont curent au crescut, moneda naţională s-a prăbuşit, investiţiile după 10 luni sunt la 60% faţă de perioada similară a anului trecut”.

Referitor la proiectul legii bugetului de stat Partidul Naţional Liberal consideră că veniturile fiscale sunt supraestimate cu cel putin 8,6 miliarde de lei, veniturile din TVA sunt supraestimate cu 5 miliarde de lei, veniturile din contribuţii sociale sunt supraestimate cu 0,4% din PIB,  adică 3,6 miliarde de lei, iar cheltuielile pentru investiţii sunt sacrificate. Deficitul bugetar este estimat la 3% din PIB, cifră neverosimilă. În concluzie bugetul pentru anul 2018 în formula Guvernului PSD-ALDE crează senzaţia unui buget de criză.

PNL a propus o serie de corecţii depunând prin parlamentarii săi 350 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat, accentul fiind pus pe finanţarea investiţiilor publice de interes naţional şi local.

Mario Ovidiu Oprea a precizat de asemenea că  „la nivel local PNL Dolj a depus trei amendamente la proiectul legii bugetului de stat pentru 2018: suplimentarea cu 48 000 mii de lei a sumelor prevăzute pentru obiectul de investiţii “Reabilitarea DN56 Craiova-Calafat”, suplimentare cu 60 000 mii de lei pentru obiectul de investiţii “Centura de ocolire Craiova, Varianta Sud” şi suplimentarea sumelor necesare pentru finanţarea investiţiilor la spitale cu suma de 2000 mii de lei pentru finanţarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic la obiectivul de investiţii “Spital Clinic Regional de Pediatrie Craiova””.

La nivel naţional cele mai importante amendamente depuse de PNL au vizat:  diminuarea deficitului bugetar cu 0.8% din PIB, repartizarea a 100% din impozitul pe venit către autorităţile locale, amânarea cu doi ani a transferului de contribuţii în sarcina exclusivă  a angajatului, amânarea cu doi ani a Split TVA, majorarea punctului de pensie aşa cum prevede legea 263/2010, iar majorarea să se facă de la 1 ianuarie 2018 şi nu de la 1 iulie 2018, aşa cum solicită PSD, eliminarea supraaccizei şi revenirea accizelor la nivelul de la 1 august 2017, suspendarea pentru trei ani a prevederilor ordonanţei 4/2017 referitoare la suprafiscalizarea contractelor de muncă parţiale de timp, similar la ordonanţa 60 /2017 referitoare la facilităţile persoanelor cu handicap, suspendarea ordonanţei 82/2017 în scopul majorării contribuţiei la pilonul II de pensii la 6%,  acordarea a 6% din PIB pentru educaţie şi finanţarea din bugetul asigurărilor de şomaj a programului prin care se crează  5000 de locuri de muncă în baza unor facilităţi oferite de legea 76/2002”, a mai susţinut Mario Ovidiu Oprea.

 

Biroul de presă PNL Dolj



1 COMENTARIU

  1. #1
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2865

    Suntem plini de experți, dar la practică suntem praf.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.