Președintele ALDE Dolj consideră că procedura de revocare a conducerii DNA e...

Președintele ALDE Dolj consideră că procedura de revocare a conducerii DNA e pe deplin justificată

21,835
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1.00)

Deputatul de Dolj Ion Cupă (foto), Vicepreședinte Național  ALDE și președinte ALDE Dolj a transmis un comunicat oresei în care susține că ”Orice român care va citi raportul Ministrului justiției cu atenție va înțelege că argumentele prezentate sunt riguros fundamentate, dincolo de orice subiectivism și influență politică”.

”Declanșarea procedurii de revocare a procurorului șef al DNA de către Ministrul Justiției, pe deplin justificată din perspectiva legală și constituțională, riscă să accentueze faliile din societatea românească. Mai cu seamă pe acest subiect al înfăptuiri justiției. Acest lucru trebuie evitat și stă în responsabilitatea partidelor și mai cu seamă a șefului statului de a acționa în acest sens”, arată reprezentanții ALDE Dolj într-un comunicat .remis astăzi presei

ALDE mai arată că ”a considerat întotdeauna că argumentele obiectivate de lege și nu sloganurile sau subiectivismele trebuie să domine dezbaterea publică mai cu seamă în acest domeniu al drepturilor și libertăților cetățenești. Aici nu este vorba de o competiției electorală  ci de o bătălie națională pentru ca justiția să însemne domnia legii iar nu domnia bunului plac a unei persoane sau a unui  grup de persoane, indiferent de funcțiile acestora”.

”De aceea facem un apel la toți cetățenii din județul nostru, la toți românii de a căuta să se informeze corect în legătură cu decizia Ministrului Justiției, un reputat profesionist recunoscut în egală măsură în țară și în străinătate, membru respectat al Comisiei de la Veneția, comisie care se ocupă de democrație, de drepturile și libertățile cetățenilor la nivel european.Raportul Ministrului justiției are la bază decizii ale Curții Constituționale, ale instanțelor de judecată, prevederi europene, precum și legislația României. EL prezintă în detaliu cu argumente clare, precise, unde au avut loc abuzuri, încălcări ale legii dar și ale drepturilor și libertăților cetățenilor, săvârșite de către procurorul șef al DNA.

Considerăm că Liderii Opoziției trebuie să dea dovadă de decență pentru  a nu inflama  lucrurile și  de a ține cont de justețea Raportului (așa cum unii dintre reprezentanții ei o fac deja)”, e de părere conducerea ALDE Dolj.

Președintele să ”contribuie decisiv”

”Încurajarea unor proteste publice pe temeiuri politice partizane nu va face decât să adâncească scindarea din societatea noastră. Deasemenea considerăm că Președintele României are obligația constituțională de a fi președintele tuturor românilor și de a contribui decisiv la evitarea adâncirii rupturilor și realizarea coeziunii în societatea românească. ALDE Dolj consideră că lupta împotriva corupției trebuie să continue dar eliberată de orice fel de presiuni, condiționări și justificări de ordin politic. ALDE va veghea în continuare ca drepturile și libertățile cetățenești să fie apărate iar viețile și familiile românilor să  nu mai fie afectate de decizii abuzive”, se mai arată în comunicatul transmis de ALDE Dolj.

2 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   22-11-2006
  Mesaje
  125

  Du-te ba Cupa de Cacat unde ai treaba ca nu intereseaza pe nimeni parerea ALDE tine

 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   19-09-2008
  Mesaje
  6

  Ce vreti sa plece Sefa DNA si sa-i lasam pe hoti sa-si faca meseria? Si asa sunt putini care au suferit condamnari dar de dat inapoi ce au smecherit (furat) prea putin.Eu asi vrea cind sunt prinsi sa li se confiste intreaga avere. Astia crezind ca sunt destepti i-i sfideaza pe cei drepti.Bineinteles ca nu am nimic cu cei care au facut averi cinstit chiar sustin ca avem nevoie de astfel de oameni. Acestia trebuie sa fie fruntea tari nu hotii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.