Politica: Discurs Traian Basescu

Politica: Discurs Traian Basescu

785
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă, la ora 18.15

Traian Basescu a declarat:

Astazi ma adresez romanilor care protesteaza in aceste zile in Romania. Mi-am facut impresia ca s-a creeat o ruptura intre natiune si presedinte, S-a creat ideea falsa ca presedintele nu ii mai reprezinta in relatia cu institutiile statului. As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi este extrem de clara situatia in care se afla. Stiu ca masurile precum cresterea tva-ului, reducerea salariilor in sectorul bugetar, restructurarea sectorului bugetar, introducerea contributiei pentrut sanatate pentru pensiile de pana la 750 lei, i-au facut sa iasa in strada ca urmare a traiului greu. Stiu in acelasi timp ca, aceeiasi abordare o au milioane de romani care nu au iesit in strada si ei s-au simtit solidari cu cei prin care prin scandarile lor, pancardele lor, dateau semnale de saracie, de aroganta politicienilor sau legate de coruptie.

Este clar pentru mine, prima mea obligatie este aceea de a restabili legatura de incredere intre mine si a aceea parte a populatiei care si-a pierdut increderea in presedinte. In momentul de fata ne aflam intr-o situatie de criza, evolutiile interne din ultimii 2 ani s-au suprapus peste criza si masuri extrem de puternice de modernizare a statului.

Practic in acelasi timp, coalitia aflata la putere sustinuta de mine, a realizat doua lucruri extrem de dificile: Lupta cu criza, pe care cel mai greu a resimtit-o poporul iar pe de alta parte procesele extrem de dificile de modernizare a tarii (legi controversate sau nu foarte bine primite de cei carora li se adresau, codul penal, codul de procedura comerciala, codul comercial), restructurarea aparatului bugetar, legea raspunderii magistratilor, o lege dificila si indelung dezbatuta, legea micii reforme, codul muncii, etc.

Responsibiltatea mea este majora, pentru ca: modernizarea statului a fost unul din obiectivele asupra caruia m-am angajat inainte de a devenii pentru a doua oara presedintele Romaniei. Nu ascund ca adesea a trebuit sa am iesiri publice pentru a stimula aceste obiective. Toate au creeat pe bune dreptate, un sentiment de nesiguranta in societate. As spune insa ca suntem acolo unde trebuie, pentru ca in primul rand datorita eforturilor populatiie, Romania a iesit din recesiune, sper ca la mijlocul lunii februarie, cifrele de la statistica sa confirme ca avem o crestere economica de 2%.

Marea problema a populatiei este ce se intampla in continuare, iar eu vreau sa le spun romanilor ca stiu ce trebuie facut, trebuie revizuita constitutia, ca pilon de flexibilitate a statului si ca raspuns la voturile romanilor la referendul din 2009, cand oamenii au votat pentru un numar de 300 de parlamentari.

Toate partidele fara exceptie se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat in noimebrie 2009, insa nu ezita sa spuna ca asculta vocea poporului, eu nu as crede pe nici unu din ei, atata timp cat ei nu respecta un vot de romani dat in proportie de 90 %. nu vizez un partid anume, nici unul nu a vrut sa modifice constitutia.

Poporul nu se serveste numai in declaratii la televizor, il servesti prin fapte, iar revizuirea constitutiei este o proba a resposabilitatii clasei politice romanesti.

O noua lege electorala, sa le permita romanilor sa voteze pe cei mai buni, si nu pe liste sa intre unul de pe locul 2-3-4.

Avem nevoie de un comportament decent si onest al politicienilor, cand esti in Parlament, cand esti in guvernul Romaniei, si in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comp arogant si lipsit de modestie.

Va trebui sa continuam lupa impotriva evaziunii fiscale si coruptiei!

Va trebui sa creem locuri de munca!

Legea sanatatii: Mi se datoreaza in mare parte acest esec.

Nu vreau sa spuneti ca presedintele si-a prezentat un program de guvernare, el este mult mai complex si in detaliu, dar acestea sunt lucrurile care le voi sustine in continuare, ele vor permite si crearea locurilor de munca, redistribuirea resurselor spre zone defavorizate.

In momentul de fata nu se mai poate miza pe investitiile straine pt crearea locurilor de munca, de aceea orientarea corecta a resurselor de investitii pe care le are bugetul de stat, este esentiala pentru cresterea numarului locurilor de munca.

Basescu conduce guvernul? intrebati UDMR de cate ori au primit ordine de la mine, desigur ca am discutat ce sa trecem prin parlament, dar nu le-am ordonat.

M-am implicat ca tara are nevoie de anumite legi, iar cei care imi recomanda sa ma duc pe muntele Gaina, sa contemplez sau sa meditez, se inseala, nu asa se comporta un presedinte, mai ales cand tara lui trece prin momente de criza.

 



3 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     06-02-2009
    Locatie
     Unde nu te astepti!
    Mesaje
    4725

    Are grave deficiente de gandire… nu a scapat de discursurile demagogice din campanie!

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     27-06-2006
    Mesaje
    530

    Marinaru se crede tot pe corabie,cica dupa ce plecam noi toti atunci pleaca si el

    !!!Best option!!!
  3. #3

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    14574
    Citat Mesaj initiat de inmorthex
    Marinaru se crede tot pe corabie,cica dupa ce plecam noi toti atunci pleaca si el

    trist, ma asteptam sa ne spuna scurt si la obiect ce are de gand, nu sa ne tina o ora un monolog si sa nu ne spuna nimic concret.
    Romanii asteapta multe de la Traian Basescu.
    Ramane sa vedem ce se intampla in viitor.

    CONCURS: PARIURI FOTBAL SEZON 2011-2012Tu unde iesi deseara?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.