SPORTURILE ELECTRONICE, DISTRACTIE SAU AFACERE?

SPORTURILE ELECTRONICE, DISTRACTIE SAU AFACERE?

12.950
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Sportul este un fenomen mondial, incepand cu fotbalul, continuand cu baschetul si incheind cu patinajul artistic. Insa odata cu sporturile propriu zise, au aparut alte metode de divertisment. Pe platformele online apar din ce in ce mai des diferite jocuri de cazino licentiate, curse de caini / cai sau sporturi electronice. Dar ce sunt de fapt aceste jocuri electronice si cum au aparut ele?

Termenul de sporturi electronice (sau e-sports) reprezinta actiunea de a practica un joc multi-player pentru calculator sau console, la un nivel competitional. Aceste competitii care cu multi ani in urma erau organizate doar pentru distractie, au inceput sa atinga un nivel global, organizandu-se competitii in arene uriase, cu premii ce ajung chiar la cateva milioane de dolari. Mii de oameni umplu arene intregi pentru a putea observa pe viu dueluri intre cei mai buni jucatori din Counter Strike, DOTA, World of Warcraft, League of Legends sau celebrul FIFA.  Sporturile electronice isi au originea cu multi ani in urma, chiar in 1972. Atunci, la Universitarea din Stanford a avut loc prima competitie atestata oficiala a unui joc electronic, acesta numindu-se “Spacewar”. Peste 10.000 de participanti din Statele Unite s-au duelat atunci pentru un premiu unic, abonament timp de un an la orice concert sustinut de celebra trupa Rolling Stone. Jocurile video online si-au facut simtita prezenta serios incepand cu anii 90, atunci cand internetul a inceput sa fie utilizat din ce in ce mai mult. Jocuri precum Netrek sau NBA Jam sunt pionierii jocurilor electronice din zilele de astazi. Turneele globale au luat amploare abia in jurul anului 2000, in Asia, insa acestea au avut de-a lungul anilor o crestere semnificativa. Daca in anul 2000 aveau loc maxim 10 turnee pe an, in 2010 puteam vorbi doar in Coreea de Sud de 260 de turne, din diferite jocuri electronice. Tot in 2010 a avut loc celebrul turneul Major League Gaming, la capatul caruia premiile totale au fost estimate in jurul a 2 milioane de dolari. Televiziunile si-au aratat si ele interesul din ce in ce mai mult in jurul sporturilor electronice, incercand sa obtina licenta pentru a putea televiza competitii de Warcraft, Starcraft sau FIFA. Au aparut diferite echipe celebre, divizii, iar marii jucatori si-au construit in jurul lor o comunitate impresionanta de fani, care platesc pentru a-i putea urmari pe viu. Si cum aceasta crestere a jocurilor electronice nu putea trece neobservata de lumea afacerilor, au aparut din ce in ce mai multe platforme de pariere online care iti ofera optiunea de a paria pe favoritii tai. Vedem din ce in ce mai mult si in casele stradale tot felul de jocuri electronice, fotbal virtual, curse virtuale de cai sau masini, pe care se poate paria. Dorinta continua de castig a oamenilor ii impinge sa parieze pe absolut orice, iar un turneu de Counter Strike iti poate aduce bani frumosi daca esti familiarizat cu fenomenul. Poker-ul, ruleta sau oricare alt joc clasic de cazino par sa piarda teren pe zi ce trece in fata acestor sporturi virtuale, odata cu ascensiunea lor si a numarului insemnat de fani care apreciaza aceasta forma de divertisment.

 

Asadar, limitele sportului si al pariurilor isi largesc orizontul. Sporturile electronice sunt la mare cautare pe an ce trece, iar jocurile si posibilitatile de pariere se diversifica mereu. Casele de pariuri offline si online cauta noi modalitati de dezvoltare si de a mari din ce in ce mai mult divertismentul utilizatorilor, care au nevoie mereu de ceva nou.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.